Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft Bethesda ‘nın Ana Şirketi ZeniMax Media’yı Satın Aldı!

Microsoft Bethesda ‘nın Ana Şirketi ZeniMax Media’yı Satın Aldı!

Microsoft Bethesda ‘nın çatısı altında bulunduğu ZeniMax Media’yı alarak birçok ünlü oyun serisini de kanatlarının altına almış oldu. Detaylar haberimizde.

Yapılan açıklamaya göre teknoloji devi Microsoft 7.5 milyar dolarlık bir bedel ödeyerek ZeniMax Media‘yı bünyesine katmış oldu. Bu demek oluyor ki Microsoft artık Bethesda ‘nın geliştirdiği The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, Dishonored ve DOOM gibi serilerin de sahibi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Microsoft‘un CEO’su Satya Nadella ”Oyunlar eğlence endüstrisinin en gelişmiş kategorisidir. Çünkü insanlar her yerde arkadaşları ile bağlantı kurmak, sosyalleşmek ve eğlenmek için oyunlara yönelirler. Kaliteli ve farklı içerikler –Minecraft‘tan Microsoft Flight Simulator‘a kadar- Xbox Game Pass sisteminin büyümesinin arkasındaki motordur. Kendini kanıtlamış bir oyun geliştiricisi ve yayıncısı olan Bethesda her oyun kategorisindeki başarılar kazandı. Dünya çapındaki üç milyardan fazla oyuncuya güç katma isteğimizi daha da ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Microsoft‘un bu hamlesinin ardından oyuncular tarafından en merak edilen konulardan biri de Bethesda oyunlarının artık yalnızca Game Pass‘e özel olup olmayacağı oldu. Henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmış durumda değil. Bu dev yatırımın ardından Microsoft‘un konuya ilişkin nasıl bir tutum izleyeceği şimdilik sırrını koruyor. Bakalım ilerleyen günlerde Bethesda‘nın Microsoft bünyesine katılmasının etkilerini ne şekillerde göreceğiz?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. ESO nun şu EU serverine de bir çözüm getirirsiniz artık ha Microsoft?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir