Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation 5 Türkiye Fiyatı Kaç TL Olacak?

PlayStation 5 Türkiye Fiyatı Kaç TL Olacak?

Yapılan etkinlikle dünya genelinde PlayStation 5 fiyatı duyuruldu. Peki, firma Türkiye ücreti için kaç TL talep edecek?

PlayStation yeni nesil konsol fiyatını açıklamayı en yakın rakibi olan Xbox’ın sonrasına bıraktığı için ve Xbox’ın yeni ürünleri olan Series X ve Series S ücretlerinin ülkemizde de belli olmasından dolayı ortalama bir fiyat söylemek mümkün. PlayStation 5 iki farklı ana ürünle çıkış yapacak. Bunlardan birisi fiyat olarak da daha pahalı olan kutulu oyunları oynamamıza olanak sağlayan ana versiyon ve diğeriyse biraz daha ucuz olan ancak üzerinde bir CD yuvası barındırmayan dijital versiyon.

PlayStation 5 Yurtdışı Fiyatı Açıklandı!

Aynı zamanda firmaların ancak tavsiye edilen fiyatlarını açıklayabildiğini de unutmayın. Fiyatlar mağazaların da üzerine kendi kazançlarını eklemesiyle etkilenecektir ve döviz kuruna göre çıkış tarihlerine kadar değişiklik göstermeleri mümkün. Konsollar için Türkiye’nin Euro bölgesi olduğunu da unutmamakta fayda var. Yani fiyatları buna göre hesaplayacağız.

Sony’nin konsol konusunda en yakın rakibi Microsoft’un alt markası olan Xbox. Markaların ise üst ürünleri olan PlayStation 5 ve Xbox Series X aynı fiyattan duyuruldu. 500 Dolarlık fiyat etiketleriyle satışa sunulacak olan ürünler için Türkiye’de ise durum farklı. Ülkemiz Avrupa bölgesinde bulunduğu için ürünlere 500 Euro ödeyerek sahip olabileceğiz. Xbox kendi ürünü için Türkiye’de 7.500 TL olacağını söyledi. Bundan dolayı PlayStation’un da benzer bir fiyatta olacağını düşünebiliriz. Fakat bu Sony için sakıncalı olabilecek bir durum. Dolayısıyla daha detaylı bakmakta fayda var.

Ucuz versiyonu ise 400 Euro olacak olan PS 5’in bu versiyonunda ise fiyatın TL cinsinden 5.500 TL olması bekleniyor. Çünkü 300 Euro’dan çıkan rakibi Series S için Türkiye fiyatı 4.500 TL olmuştu.

PlayStation 5 Türkiye Fiyatı Beklenenden Daha Ucuz Olabilir!

Çünkü ülkemizdeki rekabeti önde götüren PlayStation markası, bu yıl oyun fiyatlarını da yukarıya çekti. Bu durum Türkiye’deki oyuncuların hem konsola hem de oyunlara ulaşmasının önünde büyük bir engel olarak duruyor. Dolayısıyla ya Sony Türkiye’yi kaybedecek ya da ülkemize özel fiyat etiketlerini göreceğiz. Çünkü PS 5’in ucuz versiyonu dahi Xbox’ın Series S’inden pahalı. Ayrıca aşağıdaki haberden de inceleyebileceğiniz üzere yeni nesil konsollarda yer alacak içeriklerin 720 lira olma durumu da söz konusu.

PS 5 Oyunları Türkiyede 720 TL Olabilir!

PlayStation 5 Vergileri Nelerdir?

Konsolun fiyatının 500 Euro olacağını düşünürsek 4.500 TL olmasını bekleriz. Fakat konsollardan alınan vergilerle fiyat 7.500 TL’ye çıkıyor. Peki nedir bu veriler?

  • Gümrük Vergisi: %20
  • Özel Tüketim Vergisi (ÖTV): %20
  • Katma Değer Vergisi (KDV): %20
  • TRT Payı: %20
  • Kültür Bakanlığı Payı: %20

Not: Yazı içerisindeki fiyatların tahmini ve bizim görüşümüz olduğunu lütfen unutmayın. Henüz firmadan resmi bir açıklama gelmiş değil. PlayStation 5 Türkiye fiyatı açıklandığında bu bilgilere de sitemizde mutlaka yer vereceğiz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir