Anasayfa > Oyun Haberleri > Potentia: Türk Yapımcılardan Dikkatleri Üstüne Çeken Oyun

Potentia: Türk Yapımcılardan Dikkatleri Üstüne Çeken Oyun

Potentia, 2021 Şubat ayında çıkacak bir aksiyon macera oyunu. Wily Pumpkin adında 3 Türk gencin kurduğu bir şirketin ilk oyunu olacak.

Potentia, hikaye bazlı bir aksiyon macera oyunu olacak. İçeriği hakkında pek bilgimiz olmayan bu Türk yapımı oyun, özellikle grafikleriyle dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.

Oyun, gelecekte yaşanmış bir soğuk savaştan sonra insanlığın büyük bir kısmının yok olduğu bir dünyada geçiyor. Yardımcınız olan silahlar bir yay, tabanca, ve saldırı tüfeği; ancak Steam sayfasındaki oynanış kısmında gösterdikleri fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla bir pompalı tüfek de oyunda yer alıyor. Baş karakterimiz olan Victor’un insanlıktan neredeyse iz kalmamış bu dünyada hayatta kalma serüvenini anlatacak olan bu oyun hem atmosfer hem de derinlik açısından gerçekten çok güzel gözüküyor.

Wily Pumpkin adında 2018’de Ankara’da kurulan bu şirket, tıpkı Potentia gibi PC ve konsollar için hikaye bazlı aksiyon macera oyunları yapmayı planlıyor. İlk oyunları için gerçekten de hırslı ve zor bir işe girişmiş gibi gözükseler de şimdiden beklentileri artırmayı başarmış gözüküyorlar. Oyunun sistem gereksinimlerine gelecek olursak, orta-üst düzey bir sistem gerektirdiği söyleniyor. Tam olarak bir tablo istiyorsanız, minimum gereksinimleri şu şekilde:

İşlemci:  AMD FX 6300, AMD Ryzen 3 1200, Intel Core i5 2400 veya daha iyisi

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: AMD Radeon R9 285, NVIDIA GeForce GTX 760 veya daha iyisi

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 15 GB kullanılabilir alan

Stranded Deep, Epic Games’te Bir Günlüğüne Bedava Oldu

Türk yapımcılardan bir oyun olması nedeniyle oyunda resmi olarak Türkçe dil desteği de olacak. Eğer bütün bunlar sizin de dikkatinizi çekmeyi başardıysa, oyunun oynanabilir demosu şuanda Steam’de bedava bir şekilde açık. Wily Pumpkin stüdyosuna bu uzun yolda başarılarının devamını diliyoruz.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir