Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam Xbox Series X/S ve PlayStation 5 Kontrolcülerini Desteklemeye Başladı

Steam Xbox Series X/S ve PlayStation 5 Kontrolcülerini Desteklemeye Başladı

Gelen yeni güncellemeyle Valve’in oyun platformu Steam Xbox Series X/S ve PlayStation 5 kontrolcülerini desteklemeye başladı.

Yeni nesil konsollar çıkışını yaptı, PC’de de bu konsolların aksesuarları desteklenmeye başlandı. Microsoft’un ve Sony’nin yeni nesil oyun konsolları Xbox Series X/S ve PlayStation 5’in kontrol cihazları, Steam’e gelen güncellemeyle birlikte PC desteğine başladı. Valve’in popüler oyun platformunda artık yeni nesil kontrolcüler desteklenecek. Özellik henüz beta sürümünde, ilerleyen zamanlarda daha çok hata giderilecek ve daha çok aksesuar için destek verilecek.

Cyberpunk 2077’de Dişlerinizi ve Tırnaklarınızı Özelleştirebileceksiniz

Kontrolcülerin desteği başlasa da bütün özelliklerini kullanmak uzun süre mümkün olmayacak. PlayStation 5 kontrolcüsünün oyundaki olaylara göre sertliği artıp azalan tetik tuşlarını bu fonksiyonla birlikte PC’de kullanmamız biraz zor gözüküyor. Rumble, trackpad, gyro gibi özellikler ise şu anlık desteklenmiyor. Steam her ne kadar destek olsa da bu özelliği PC’de destekleyen bir oyun henüz bulunmuyor. Popüler oyun platformu, yayımladığı güncelleme notlarında aşağıdaki açıklamayı yaptı. Steam Xbox Series X/S ve PlayStation 5 kontrolcülerini beta sürümünde desteklemeye başlasa da ilerleyen zamanlarda daha da fazla özelliği oyuncularla buluşturacak.

  • PS5 DualSense kontrolcüsü için ilk giriş desteği eklendi. Rumble, trackpad, gyro gibi gelişmiş özellikler henüz desteklenmiyor.
  • Xbox Series X kontrolcüsünün iki ayrı kontrolcü olarak gösterimi düzeltildi

Bunlarla birlikte gelen güncellemede Steam kütüphanesiyle ilgili bazı hatalar düzeltildi. Steam’in Linux versiyonunda bulunan boşluk hatası da giderildi.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir