Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 PSN Satış Listelerinin Başına Geçti

Cyberpunk 2077 PSN Satış Listelerinin Başına Geçti

 Geçtiğimiz ay tekrar satışa sunulan Cyberpunk 2077 PSN çok satanlar listesinde zirveye oturdu. Yapım haziran ayının en çok satan oyunu oldu.

Cyberpunk 2077 uzun bir geliştirme sürecinden sonra nihayet çıkış yaptı. Oldukça sancılı geçen çıkış sürecinden sonra oyun video oyun dünyasının en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu. Hem konsol hem de PC platformunda büyük performans sorunları yaşayan yapım, kısa süre sonra PlayStation Store‘da satıştan kaldırıldı. Altı aylık satış yasağından sonra mağazaya geri dönen yapım, haziran ayında en çok satan oyun oldu.

Satış sayfasında ve tanıtım bülteninde oyunculara dair birçok uyarı bulunmasına rağmen Cyberpunk 2077 PSN satış listelerinde zirveye geçti. 21 Haziran 2021 tarihinde mağazaya geri dönen Cyberpunk 2077 sadece 9 günde PlayStation 4’te en çok satan oyun oldu. Hem Avrupa hem de Kuzey Amerika bölgelerindeki rakiplerini ezip geçen yapım, PlayStation 5‘in satış listelerinde ise aynı başarıya ulaşamadı.

Bu durum ise oyuncuların Cyberpunk 2077’nin ne hale geldiğini merak etmelerinden kaynaklanıyor. PlayStation 4 sahipleri çıktığında tamamlanmamış birtakım animasyonlardan ibaret olan oyunun yedi aylık geliştirme sürecinden sonra ne kadar iyileştirildiğini merak ediyor.

CEO Oyunun Performansından Memnun Olduğunu Söyledi

Dolayısıyla kısa bir sürede birçok oyuncu önceden iade ettiği oyunu tekrar satın aldı. Fakat Cyberpunk 2077’nin satış yapıldığı platformlarda hala performansa dair uyarılar yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde oyunun geliştiricisi olan CD Projekt Red, oyun üzerinde hala yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve yollarının uzun olduğunu belirtmişti. Polonya merkezli oyun geliştiricisinin CEO’su ise oyunun performansından memnun olduğunu dile getirdi.

Oyun dünyasının yedi yılı aşkın bir süredir heyecanla beklediği oyun hala söz verilen yapım olmaktan çok uzak. Yayımlanan son güncelleme ile beraber 1.23 sürümüne kavuşan oyun, PlayStation 4’te nispeten daha stabil bir şekilde çalışıyor. Cyberpunk 2077 PSN listelerinin başına oturmuş olsa da hala performans sorunlarına sahip. Aşağıdaki videoda oyunun nasıl çalıştığını kısaca görebilirsiniz.

https://youtu.be/B0prTDsTo5Y

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir