Anasayfa > Oyun Haberleri > Rocket League’in Mobil Versiyonu Rocket League: Sideswipe Piyasaya Sürüldü!

Rocket League’in Mobil Versiyonu Rocket League: Sideswipe Piyasaya Sürüldü!

Psyonix’in popüler arabalı futbol oyunu Rocket League’in mobil versiyonu ücretsiz Rocket League: Sideswipe, bugün App Store ve Play Store’da oyuncuların beğenisine sunuldu.

Oyun, 2021 yılının Mart ayında duyurulmuştu. Psyonix, Sideswipe’ın testlerini başlatmasının ardından oyunun asıl çıkışa yıl sonuna kadar hazır olacağını söylemişti. Neyse ki Rocket League: Sideswipe birçok oyun gibi ertelenmedi ve zamanında oyuncularla buluştu. Geleneksel Rocket League mekaniğinin aksine mobil platformlara uygun, iki boyutlu bir oynanışa sahip olan Rocket League: Sideswipe, bir süredir test sürecindeydi. Çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen testlerin bitmesinin ardından oyunun ilk tam sürümü piyasaya sürüldü.

Rocket League Mobil Oyunu Resmen Duyuruldu!

Rocket League: Sideswipe’ın Mekanikleri

Sideswipe, orijinal Rocket League’in hissiyatını mobil üzerinde vermeyi başarıyor. Oyun, iki boyutlu olduğu için biraz farklı olmakla birlikte Rocket League’i Rocket League yapan özellikleri taşıyor. Örneğin tıpkı asıl versiyonda olduğu gibi uçabiliyor, zıplama mekanikleriyle havadayken rakibinizin kafasını karıştırabiliyorsunuz. Bu oyunların ayrıştığı noktalar da kaçınılmaz olarak bulunuyor tabii. Örneğin Sideswipe’ta turboyu sahanın belli yerlerinden almıyorsunuz. Siz havada değilken otomatik olarak yenileniyor. Rocket League’de rakibi patlatmayı stratejik bir hamle olarak görenlere de kötü bir haberimiz var: Sideswipe’ta çarpışma mekaniği yok. İki boyutlu, küçük bir sahada böyle bir mekaniğe sahip olmak oyunu biraz tatsız kılabilirdi açıkçası. Rocket League: Sideswipe’taki maçların büyüklüğü ve uzunluğu da orijinal oyundan biraz farklı. Mobil versiyonda sadece iki dakikalık 1v1 veya 2v2 maçlar oynayabiliyorsunuz. Bu durumun ileride değişme olasılığı da var tabii.

Rocket League’in Mobil Versiyonu Sideswipe’ta Başka Neler Var?

Epic Games hesabınızla bağlandığınız mobil oyunda tıpkı bilgisayar ve konsol versiyonlarındaki gibi arabanızı kişiselleştirebiliyor, sezon biletinden yararlanabiliyor, kazandığınız oyun içi paralarla gol patlamaları, farklı arabalar, unvanlar alabiliyorsunuz. Oyundaki antrenman modunun yanı sıra çevrim içi oynamanız için 1v1 futbol, 2v2 futbol, 2v2 basketbol modları bulunuyor. Bu çevrim içi modların her biri dereceli.

Oyuncular Ne Diyor?

Rocket League’in mobil versiyonu Sideswipe için ilk izlenimler oldukça olumlu gözüküyor. Oyunun tıpkı diğer mobil oyunlar gibi “çakma” olacağını düşünen büyük bir kitle, bu tahminlerinde yanıldıklarını, Sideswipe’ın beklentilerini aştığını belirtiyor. Şu anda oyuna yönelik bir numaralı olumsuz eleştiri ise Sideswipe’ın telefon şarjını çok hızlı bitirmesi yönünde. Görünüşe göre oynanış tasarımı bakımından pek sorun yaşamayan Psyonix’in, oyunun geliştirilme sürecinin devamında teknik konulara ve optimizasyona odaklanması gerekiyor.

Rocket League: Sideswipe Nasıl Oynanır?

Rocket League’i daha önce oynayıp sevdiyseniz bizce Sideswipe’ı da beğenmeniz işten bile değil. Oyuna en azından bir şans vermenizi kesinlikle öneriyoruz. Bunu yapmak için Play Store’dan veya App Store’dan oyunu indirebilirsiniz. Oyunu indirmenizin ardından isterseniz botlarla çevrim dışı alıştırma yapabiliyorsunuz, isterseniz de Epic Games hesabınızla giriş yapmanızın ardından rekabetçi basamaklarını tırmanabiliyorsunuz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir