Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam İsim Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Steam İsim Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

CS:GO, PUBG, GTA V gibi büyük oyunları kapsamında bulunduran oyun platformunda, Steam isim değiştirme işlemi nasıl yapılır? Yazımızda bütün detayları sizlerle paylaştık.

Steam, milyonlarca oyuncunun oynadığı oyunları kapsamında barındaıran dev bir oyun platformu. Neredeyse bütün PC oyuncularının kullandığı bu platformdaki isminiz, birçok oyundaki isminizi belirliyor. CS:GO’da ve birçok farklı oyunda gözüken isminiz, Steam’deki isminizin aynısı oluyor. Bu ismi nasıl değiştirebileceğinizi yazımızda adım adım anlattık.

Steam İsim Değiştirme

  • Steam’de giriş yapmanızın ardından buraya tıklayarak profilinize girin
  • Sağ taraftaki “Profili Düzenle” butonuna tıklayın
  • “Profil Adı” kısmına istediğiniz ismi girin

Gerçek Ad kısmında da gerçek isminizi kullanarak profilinizde alt tarafta gerçek isminizi gösterebilirsiniz. “Profil Adı” kısmına yazdığınız isim ise görünen isminizi oyunculara sunacaktır.

Steam Kullanıcı Adı Değiştirme

  • Eğer Steam’de amacınız görünen isminizi değil de giriş yaptığınız isminizi değiştirmekse maalesef bunun bir yolu bulunmuyor.

Giriş isminiz, Steam’e kaydolurken kullandığınız kullanıcı adınız olarak kalıyor. Fakat Steam profilinizin linkini değiştirme imkanınız var.

Steam Profil Linki Değiştirme

  • Steam’de giriş yapmanızın ardından buraya tıklayarak profilinize girin
  • Sağ taraftaki “Profili Düzenle” butonuna tıklayın
  • “Özelleştirilmiş Bağlantı” kısmına istediğiniz ismi girin

Steam Hakkında

Valve’in sahip olduğu oyun platformu, rakipleri arasında en dişlisi olarak gösteriliyor. Köklü tarihi ve CS:GO, Dota 2 gibi dev oyunlara ev sahipliği yapmasının yanında profil özelleştirme, profillere yorum yapabilme, vitrinler gibi sosyal medyamsı özelliklere de sahip olan Steam, bu özellikleriyle de diğer oyun platformlarıyla farkını ortaya koyuyor. Sürekli yaptığı indirimler de Epic Games kadar olmasa da oyuncuları kendine çekmeyi başarıyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. Ek bir bilgi de ben eklemiş olayım.
    Eğer bir önceki adınızdan memnun olmayıp aramalarda bilinen eski adlar ile bulunmasını istemiyorsanız da profilinizdeki Kullanıcı adının yanındaki küçük oka tıklayıp “Önceki isimleri temizle” yazısına tıkladığınız taktirde toplulukta sadece o anda kullandığınız isim ile arama sonuçlarına çıkmış olacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir