Anasayfa > Oyun Haberleri > Battlefield 6 Oynanışında Yeni Mekanikler Bulunduracak

Battlefield 6 Oynanışında Yeni Mekanikler Bulunduracak

Yeni Battlefield 6 oyununda önceki oyunlarınan farklı olarak dinamik hava koşullarının yanı sıra gece/gündüz döngüsü de bulunacak.

DICE‘ın bir süredir yeni bir Battlefield oyunu üzerinde çalıştığını ve daha gelişmiş oynanış elementlerine sahip olacağını biliyorduk. Uzun zamandır sessizliğini korumuş olan bu yeni oyundan yakın zamanda bir sızıntıyla karşılaştık. Sızıntı her ne kadar spesifik bir olay hakkında olsa da oyun hakkında fikir vermesi için gayet yeterli.

Battlefield

Battlefield 6 Sızıntıları

Yakın Bir Gelecekte ve Sade Bir İsimle

Daha önceden de oyunculara bir sürü bilgi sunmuş olan Tom Henderson, yeni Battlefield oyununun yaklaşık 10-15 yıl gelecekte geçeceğini ve isminde herhangi bir sayı bulundurmayacağını bildirdi. Aynı zamanda kendi yayınladığı bir video ile Henderson, oyun için hazırlanmakta olan fragmanda neler göreceğimizden bahsetti. Henderson‘a göre fragman, güzel ve güneşli bir gökyüzüyle başlayıp karanlık ve yağmurlu bir akşam ile biterken haritanın fırtınadan nasıl etkilendiğini göstererek bitecek. Bu sürede oyuncunun bir Osprey‘i (dikey uçuş yapabilen çift kanatlı askeri aracı) kullanacağını ve asıl vurgulanacak olan noktanın haritada yaşanabilecek değişikliklerin olacağını belirtti.

Battlefield Armored Kill

Daha Büyük, Daha Değişken Haritalar

Daha önceden de başlayan haritalardaki değişkenlik elementi, yeni oyunda çok daha büyük bir öneme sahip olacak. Örneğin Battlefield 4‘te bulunan gökdelenin oyuncular tarafından yıkılarak haritanın bir parçasını tamamen değiştirmesi gibi özellikler daha büyük ölçekli ve daha çok önem arz eden bir şekilde oyunculara sunulacak. Bu değişkenliklerin oyunun temelini oluşturacağını söyleyen Henderson, aynı zamanda oyuncu hareketlerinin önceki oyunlarına kıyasla daha akışkan olacağını ve rekabet dengesinin iyi ayarlanacağını söyledi.

Fragmanı Ne Zaman Göreceğiz?

Henüz elimizde kesin bir tarih olmasa bile Tom Henderson‘a göre oyunun ilk fragmanını önümüzdeki haftalarda gösterilecek. Bir çöl haritasındaki oynanışın gösterileceği tahmin edilen bu fragmanda DICE‘ın şimdiye kadarki en büyük yapım ekibinin nasıl bir iş çıkardığını göreceğiz.

Hakkında Bekircan Kırçiçek

21 yaşında ve oyun yelpazesi geniş, tür ayırt etmeksizin oynayıp deneyimlemeye çalışan, keyfine oynayan bir yabancı dil öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir