Anasayfa > Oyun Haberleri > Call of Duty: Black Ops Cold War Hakkında Yeni İpuçları Geliyor

Call of Duty: Black Ops Cold War Hakkında Yeni İpuçları Geliyor

Call Of Duty, Activision tarafından yayınlanan ve neredeyse her oyuncunun hayatının bir döneminde deneyimlediği bir oyun serisi. 2. Dünya Savaşı’nda Normandiya Çıkarması‘ndan Pasifik Cephesine oyunculara birçok oyunda birçok farklı alanda savaşma şansı tanıyan Call of Duty, Modern Warfare serisinde yakın geleceğe, Black Ops serisinde ise daha uzak bir geleceğe odaklanma girişimlerinde de bulundu.

Call of Duty Sandıkları

İnternette uzun süredir oldukça popüler olan bir iddiaya göre Call of Duty’nin yeni oyunu Soğuk Savaş döneminde geçecek. Bu iddiaları güçlendiren bir hamle Activision’dan geldi. Activision birden bire bazı içerik üreticilerine gizemli kutular gönderdi. Bu tahta kutuların üzerinde ise alıcılara kutuyu 10 Ağustos’a kadar açmamalarını söyleyen bir yazı vardı. 10 Ağustos’u bekleyip yazıda belirtilen bir telefon numarasına mesaj atan kullanıcılar, kutunun kilidini açan kombinasyonu alabildi. Kutunun içerisinde kodlar, bir mini projektör ve bazı filmler vardı. Bu eski filmler dünyanın farklı yerlerinden Rusya ve New York gibi bir kaç bölgeyi gösteriyor.

Gizemli Linkler

Birlikte çalışan üreticiler sonunda kodları çözerek bir aşağıdaki web sitesine yönlendirildiler. Bu web sitesindeki kağıt üzerinde 1961-1962 tarihleri yazılıydı. Bu tarihler John F. Kennedy‘nin başkanlığını ve Soğuk Savaş döneminin bir kısmını kapsıyordu. Üzerinde “DAY ONE” yazan bu yeşil kağıt başka teaserlar geleceğinin habercisiydi. Aşağıdaki resimde karalanmış gözüken yeni satırlar her gün bu sitede güncelleniyor.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Kullanıcıların ulaştığı sitelerin bir diğerinde ise eski bir tüplü televizyon ve 2 kaset var. Bu site, kağıtta yazan yeni tarihlerden görüntüler içeriyor. Her gün kağıdın üzerine yeni bir tarih ekleniyor ve televizyonun bulunduğu sitede bu tarihten kesitler sunuluyor. Görüntülerin arasına ise bazı sayılar sıkıştırılmış ve bu sayılar kullanıcıların açığa çıkarttığına göre bazı koordinatları gösteriyor. Kağıt üzerindeki satırlar tamamlandığında kullanıcıların başka bir şifreyi kırmaları ve oyun hakkında daha çok şey öğrenmemiz muhtemel.

Activision ayrıca kullanıcılara başka bir link üzerinden bir mektup da yollamış. Bu mektupta “Savaşlar sadece sahada kazanılmaz, bazen de kapalı kapılar ardında kazanılır” ve “Her muhabere savaşılmadan kazanılmıştır, tarihinizi bilin.” sözleri ön plana çıkıyor ve “kapalı kapılar” ifadesi de Soğuk Savaş iddialarını güçlendiriyor.

Bu 3 linkte de dikkat ettiğimiz şey ise sitelerin isminin Pawn Takes Pawn yani “Piyona Piyon” olması. Dönemin zihniyetini yansıtan bir başka ifade…

Call of Duty: Black Ops Cold War

Yeni Call of Duty oyununun adı resmi olmayan kaynaklara göre Black Ops: Cold War olacak ve Vietnam Savaşı’nı da içerecek. Yeni detayları heyecanla bu siteler üzerinden takip ediyor olacağız.

Call of Duty: Black Ops Cold War İnternet Siteleri

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir