Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077’nin Şehri Night City, Tüm İhtişamıyla Bizleri Bekliyor!

Cyberpunk 2077’nin Şehri Night City, Tüm İhtişamıyla Bizleri Bekliyor!

Oyun hakkında yeni bilgiler paylaşılan Night City Wire’ın üçüncü bölümü, Cyberpunk 2077’nin şehri Night City hakkındaki detaylarla başladı.

Merakla beklenen Cyberpunk 2077 hakkında yeni bilgiler veren, oyunun detaylarını çıkışa az bir süre kala oyunculara anlatan program Night City Wire’ın üçüncü bölümü, CP2077’nin gizemlerle dolu şehri Night City hakkında verilen detaylarla başladı. Cyberpunk 2077’nin merakla beklenen sistem gereksinimlerinin açıklandığı NCW 3’ün başında, oyunun yer alacağı şehir Night City’nin geliştirilme sürecinden, hikâyesinden ve şu anki hâlinden bahsedildi.

Cyberpunk 2077 Sistem Gereksinimleri

Night City’den Kartpostallar

Bölümü başlatan haber sunumunda Night City’deki suçlardan, evsizlikten, şehrin Yeni Birleşik Devletler’den iki kat daha fazla suç oranına sahip olmasından dem vuruluyor. Şehrin çeşitli kesimlerinden görüntülerin verildiği sunumda ilginç bir detay da yer aldı. Şehrin tarihini, şehirdeki en iyi sokak yemeklerini, Night City’nin polis departmanını, ulaşımını, siyasetini bir arada toplayan bir site paylaşıldı. Nightcity.love sitesinde Cyberpunk 2077’nin esrarengiz şehri hakkındaki hikâyesel detaylar yer alıyor.

Night City’e Geliştirici Yorumu

Oyunun geliştiricilerinden Miles Tost, şehir hakkındaki bazı soruları cevaplandırdı.

Şehri oldukça gerçekçi yapmak istediklerini, oyunculara gerçek bir şehirde geziyormuş gibi bir deneyim yaşatmayı arzuladıklarını söyleyen isim, Night City’nin farklı mahallelerinde farklı deneyimler yaşandığını, böylece birçok oyunun aksine keşfin o kadar kolay sonlanmadığını belirtti. Cyberpunk 2077, bu açıdan bakılınca bize tek bir yerini gezmemizin ardından diğer her yeri aynı olan, gezmemize gerek kalmayan bir açık dünya oyunlarından çok daha farklı bir deneyim yaşatacak.

Geliştirici isim, öncelikle Night City’nin gerçek hayatta bulunduğu bölgenin (California sahili) coğrafi özelliklerini incelediklerini, ardından buna göre bir tasarım yaptıklarını, büyük limanları ve limanlarda dönecek olan ticareti sağlayacak kocaman sanayi bölgelerini oyuna koyduklarını söyledi.

night-city-08

Miles Tost, şehirde bazıları orijinal CP2077 masa oyunundan alınmış olan altı adet farklı bölgenin bulunduğunu, ve bu bölgelerin her birinin mimari, demografik, işleyişsel açısından birbirinden farklı olduğunu söyledi. Bu bölgeleri daha da bölüp birçok farklı bölüm oluşturduklarını belirten isim, bu durumun Night City’i gerçek bir şehir gibi canlı kıldığını söyledi.

Oyuncuların şehri dikey bir şekilde keşfetmeleri gerektiğini açıklayan Miles Tost, diğer oyunlardan farklı olarak çok kompleks bir harita yapısı bulunduğunu, şehirde gezerken bir anda işiniz çıktığında farklı bir kısayol keşfedebileceğinizi belirtti. Bu kısayollarda, bölgelerde ise çeteler, yan görevler gibi birçok sürprizin bizleri beklediğini söyledi.

Miles Tost, son olarak şehirde birçok çeşitli detay olduğunu, geliştiriciler olarak bunları tek tek eklediklerini belirtti. Çevre tasarımcısı olmanın en iyi yanlarından biri olarak etrafa manuel bir şekilde çöp yerleştirmeyi gösteren geliştirici, bu gibi detayların şehri canlı kıldığını kanaatinde olduklarını söyledi.

Night City Wire’ın Üçüncü Bölümü

Yazımızda bahsettiğimiz kısma 01.05 – 10.45 arasından ulaşabilir, bölümün tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir