Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Night City Wire Episode 4 Özeti – Tüm Detaylar

Cyberpunk 2077 Night City Wire Episode 4 Özeti – Tüm Detaylar

Night City Wire Episode 4, oyun dünyasının heyecanla bNight City Wire Episode 4, oyun dünyasının heyecanla beklenen yapımı Cyberpunk 2077 hakkında yeni detayları gözler önüne serdi. eklenen yapımı Cyberpunk 2077 hakkında yeni detayları gözler önüne serdi. 

Bu akşam saat 19.00’da CD Projekt Red‘in resmi Twitch hesabı üzerinden yapılan canlı yayında oyundaki taşıtlara dair detaylar yer aldı. Rides of the Dark Future, Dev Insights: Vehicles, 2077 in Style gibi bölümlerden oluşan Night City Wire Episode 4, cosplay yarışmalarına da ev sahipliği yaptı.

Rides of the Dark Future

Cyberpunk 2077 kıyafet

Karanlık geleceğin taşıtları olarak çevirebileceğimiz bölüm, siberpunk metropolün sokaklarını inleten araçları görücüye çıkardı. Neon ışıklarla çevrili caddelerde ve Badlands çöllerinde tozu dumana katmak mümkün. Cyberpunk 2077 arabaları bu bağlamda farklı türlere ayrılıyor.

Economy

Makigai, Thorton, Archer gibi markalardan oluşan giriş seviye araçlar, Night City’nin ikinci sınıf vatandaşları tarafından kullanılıyor. Yeni Night City Wire bölümü araçlara dair görüntüleri gözler önüne sererken araba çalma sahnelerine de şahit oluyoruz. Oyunun taşıt dünyasının oldukça etkileyici gözüktüğünü söylemek mümkün.

Executive

Night City’nin yasa dışı işler yürüten sakinleri tarafından kullanılan Executive türündeki araçlar ise birçok oyuncunun hedefinde olacak. Villefort ve Chevillon markalarındaki bu arabalar klasik anlayışın teknolojiyle nefis bir şekilde birleşmesinden oluşuyor.

Heavy Duty

İsminden de anlaşıldığı üzere ağır taşıtlar olan bu araçlar, oyun içerisinde Kaukaz ve Militech gibi markalar bünyesinde bulunabilecek.

Sport

Night City’de serüvene atılacak birçok Cyberpunk 2077 oyuncusunun kullanacağı araçlar ise Sport araçlar olacak. Quadra ve Mizutani markalarıyla gelen bu yarış arabaları siberpunk metropolün sokaklarında polisten kaçışta ve illegal oto yarışlarında tercih edeceğimiz taşıtlar olacak.

Hypercars

Cyberpunk 2077’deki üst seviye taşıtlar olan hypercar araçları ise hızı ve yüksek performansı bünyesinde birleştirecek. Birçoğu zırhlı olan bu araçların basit şehir arabalarından çok daha fazlası olduğu ifade edildi.

Geliştirici Yorumları: Araçlar

Night City’de çaldığımız ya da satın aldığımız araçların birçoğu farklı hissettirecek. Bununla beraber oyun içerisinde sevdiğimiz araçları yanımıza getirme işlemi hakkında da bilgi verildi. Verilen detaylara göre bir araç satıcısını aramamız ve istediğimiz aracı satın almamız gerekiyor.

Johnny Silverhand’in Aracı: Porsche 911 Turbo

Night City Wire Episode 4 kapsamında en heyecan verici noktalardan biri de Cyberpunk 2077 ve Porsche işbirliği oldu. Bağlantıdaki videoda Johnny Silverhand’in 911 model Porsche Turbo’su yer alıyor. Aracın arkasında Keanu Reeves’in canlandırdığı Johnny Silverhand’in müzik grubunun adı olan Samurai yazıyor.

2077 in Style

Cyberpunk 2077 kıyafet stilleri

2077 in Style ise Night City’nin dört öne çıkan yaşam tarzını ele alıyor. Uzak geleceğin distopik dünyasında Night City sakinleri stil bağlamında dört farklı sınıfa ayrılıyor.

Kitsch

night city wire episode 4

Görünüşün işlevsellikten önce geldiği kitsch tarzı, Night City adındaki devasa metropolde neon ışıkları ve renkli sibernetik parçaları sevenleri kapsıyor. Bu tarzdaki vatandaşlar pratikliği ikinci plana atıyor ve vücut organlarını havalı görünmek uğruna ıskartaya çıkarıyor.

Entropism

night city wire episode 4

İşlevselliğin görünüşten önce geldiği entropism tarzında ise ana amaç işe yararlılığı korumak. Night City’de havalı olmaktan ziyade pratikliğe önem veren vatandaşlar entropik tarzda sibernetiklerle vücutlarını donatıyor. Böylece estetik anlamda tatmin edici olmasa da iş gören parçaları vücutlarına ekleyen karakterler göreceğiz.

Neomilitarism

night city wire episode 4

Neomilitaristik bir anlayışla vücutlarına sibernetik eklentiler monte eden karakterler ise Night City’nin elit kesimini oluşturuyor. Askeri düzey implantlarla donatılan bu insanlar, şehri yöneten mega şirketlerin toplantı odalarında yer alıyor.

Neokitsch

night city wire episode 4

Neokitsch ise Night City’nin burjuvazi ve ünlü tiplerini tasvir etmek için kullanılan bir tarz olarak öne çıkıyor. Sibernetik güncellemede bambaşka bir seviyeye ulaşmış bu karakterler transhümanizme harika birer örnek oluyor.

Cyberpunk 2077 Stadia Çıkış Tarihi Belli Oldu

Night City Wire Episode 4 kapsamında oyunun Stadia için çıkış tarihi de duyuruldu. Cyberpunk 2077 Stadia için diğer platformlarla aynı günde çıkış yapacak. CD Projekt Red’in heyecanla beklenen ve yedi yılı aşkın bir süredir geliştirilen oyunu 19 Kasım 2020 tarihinde PC, PlayStation 4, Xbox One ve Stadia için çıkış yapacak.

The Diner

Night City Wire’un yeni bölümü kısa bir sinematik video ile sona erdi. Videoyu yukarıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir