Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077’de Hayatı Geri Sarma Teknolojisi: Braindance!

Cyberpunk 2077’de Hayatı Geri Sarma Teknolojisi: Braindance!

Cyberpunk 2077 ile ilgili yeni bilgilerin verildiği Night City Wire etkinliğinde, oyunun hikâyesinde büyük bir parça kaplayacak olan Braindance özelliği sunuldu.

Cyberpunk evreninde büyük bir yer kaplayan Braindance hakkında Night City Wire’ın ilk bölümünde yeni bilgiler verildi.

Bir kişinin yaşadığı tecrübeleri bütün özellikleriyle (his, ses, görüntü) kaydetmenizin ardından bunu başkalarına yaşatmanıza olanak sağlayan bu teknolojinin ilk olarak hikâyesinden bahsedildi. Cyberpunk evreninde yapımı 2000’li yılların başına dayanan Braindance, 2077’ye kadar zamanla teknolojinin gelişmesiyle birlikte gelişti. İlk icat edildiğinde terapi, suçluların rehabilitasyonu için kullanılan teknoloji oyunda son hâliyle filmleri, oyunları, pornografik içerikleri kapsayan büyük bir medya aracı hâline gelmiş durumda.

Braindance’te birçok yan etki olduğundan, videoda gördüğümüz yan etkinin “Flatline” adlı tür olduğundan da bahsedildi. Tecrübeleri kaydeden kişinin öldüğü “Braindance” senaryolarının kullanımının illegal olduğu da söylendi.

Bu teknolojiyi oyuna nasıl yedireceğini düşünen geliştiriciler, güzel bir çözümle oyuncuların karşısına çıktı. “Brandon’s Editor” modunu açarak Braindance teknolojisini kullanıp kayda alınmış, kayda alan kişinin anladığı objeleri, olayları görebileceğiz. Bu sayede tıpkı Detroit Become Human’da olduğu gibi gördüğümüz şeylerden bir hikâye oluşturup gerçekleşmiş olaylar hakkında senaryolar kurabileceğiz. Kayıt alan kişilerin hayatına dair arka plan bilgilerini öğrenip oyunun hikâyesindeki derinliğin tadını çıkarabileceğiz. Böylece BD teknolojisi oyun içindeki bir eşyadan ziyade hikâye anlatma yöntemi olarak kullanılmış olacak.

Braindance teknolojisinden bahseden oyunun görev tasarımcıları, bunun ardından hikâye anlatımı konusundan devam edip oyundaki her şeyin bir arka plan hikâyesi olduğundan bahsetti. Oyunda boş detay olmadığına, her hareketin ödüllendirildiğine dikkat çeken tasarımcılar, kimle konuşursak konuşalım hikâyesinden bir parça öğreneceğimizi belirtti.

Night City Wire’ın ikinci bölümünün tarihi kesin olarak açıklanmasa da birkaç hafta içinde geleceği söylendi.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir