Anasayfa > Oyun Haberleri > Disco Elysium: The Final Cut 12 Ekim’de Switch’e Geliyor

Disco Elysium: The Final Cut 12 Ekim’de Switch’e Geliyor

Son zamanların başarılı yapımlarından Disco Elysium: The Final Cut, 12 Ekim’de Nintendo Switch için yayınlanacak.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Nintendo Direct etkinliği sırasında Switch’e gelecek pek çok oyuna yakından bakma imkanı bulduk. Monster Hunter Rise’a gelen genişleme paketinden Bayonetta 3’e, Kirby and Forgotten Lands’den Chris Pratt, Anya TaylorJoy ve Charlie Day gibi ünlü isimlere ev sahipliği yapacak Mario filmine kadar pek çok haber bu etkinlikte duyuruldu.

Etkinlikte duyurulan haberlerden birisi de, Disco Elysium: The Final Cut’ın Switch’e geliyor oluşu. Geliştiriciliğini ZA/UM’un üstlendiği polisiye gizem türündeki oyunun Final Cut versiyonu esasen 30 Mart’ta PlayStation 4, PlayStation 5, Google Stadia ve PC için yayınlanmıştı. Orjinal oyundan farklı bir menü tasarımına sahip olan Final Cut, ayrıca ilk oyunda olmayan İngilizce seslendirmeye de sahip olacak. ZA/UM daha önce Final Cut ile yaptığı açıklamada bunun “en başından beri hayalini kurdukları Disco Elysium” olduğunu söylemişti.
Disco Elysium: The Final Cut
Alkolik  bir polis/dedektifi oynadığımız Disco Elysium’da sırların peşinde düşüyor, başımıza gelen olayların arka planındaki gizemlere bakıyoruz. Alışageldiğimiz rol yapma oyunlarından sıyrılan özgür anlatısı ve oyuncuya sunduğu seçenekleri ile Disco Elysium gerek oyunculardan gerekse de oyun basınından bolca övgü almıştı. 2019 Game Awards töreninde de En İyi Bağımsız Oyun, En İyi Rol Yapma Oyunu ve En İyi Anlatım gibi ödüllere layık görülen yapım, gecenin en çok ödül kazanan oyunu olmuştu.

 

Sadece ana hikayesini takip ettiğiniz takdirde 20 saatte biten Disco Elysium: The Final Cut, yan görevlerle beraber size 30 saatlik oynanış süresi sunuyor. PlayStation ve PC üzerinden oynayabileceğiniz oyunun şu anda herhangi bir Xbox One veya Xbox Series X versiyonu ne yazık ki bulunmamakta.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir