Anasayfa > Oyun Haberleri > Doom Eternal 1000 FPS’e Sahip Olacak

Doom Eternal 1000 FPS’e Sahip Olacak

Doom Eternal 1000 FPS’e sahip olacak. Gözlerimizi yuvalarında fıldır fıldır döndürmeye hazırlanan Doom Eternal için nasıl bir donanıma sahip olmalısınız?

Doom Eternal heyecanı doruğa çıkarmaya devam ediyor. Steam üzerinde 20 Mart’ta oynanabilecek olan Doom Eternal, doğru donanıma sahipseniz size 1000 FPS keyfini yaşatabilir. Öyle görünüyor ki artık birbirimizin donanımını sorarken “Kanka, sen Doom Eternal’ı kaç FPS’te oynayabiliyorsun?” diye soracağız.

Oyun motorunu geliştiren ekibin lideri Billy Kahn’ın açıklamasına göre, oyun için motor büyük değişikliklerden geçti ve 1000 FPS’i yakalamak teknik olarak mümkün olacak. Oyun şu an için 250 FPS’i maksimum kabul ediyor ancak Kahn’ın söylediğine göre stüdyoda test için kurdukları bir sistemle 400’ü yakalamışlar. İlerleyen yıllarda 1000’i yakalamak mümkün olacak ve oyunun sunduğu maksimum FPS de bu. Steam sayfası üzerinde belirtilen tek sistem gereksinimi ise 64-bit işletim sistemine sahip olmak.

Öyle görünüyor ki stüdyonun bu hamlesi oyun motorlarına yaptıkları bir yatırım. Bilindiği gibi performans oyunlarda oldukça önemli ve stüdyolar ne kadar çok insanın donanımının kaldırdığı bir performans sunarsa o kadar iyi. Crytek’in donanım ve yazılım sınırlarını zorlamak için gereksiz bir çaba sarf ettiği Crysis’i uzun yıllar kimse maksimum ayarlarında çalıştıramamıştı. Bu durum şakayla karışık bir alay konusu olmuştu. Eh, bir oyunun grafiklerinin çarpıcı olması tabii ki önemli ama oynayamadıktan sonra neye yarar ki?

Doom Eternal’ın ilk 10 dakikasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Şimdi gelelim diğer detaylara.

Doom Eternal’ı 1000 FPS’te çalıştıracak kim bilir ne kadar pahalıdır diye üzülüyorsanız oyunun kendisinin de size kötü haberleri var. Steam üzerinde ön satış durumunda olan oyun 199 lira. Deluxe paket isterseniz ise yürek hoplatan bir 300 lirayı gözden çıkarmalısınız. Oyunun henüz Türkçe dil desteğinin olmadığını da hatırlatalım.

Doom Eternal 1000 FPS ve diğer oyun haberlerinden anında haberdar olmak için bizi internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Doom Eternal’ı alacak mısınız? Kaç FSP’e çıkabileceğini düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir