Anasayfa > Blog > Driver (Sürücü) Güncelleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Driver (Sürücü) Güncelleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Driver güncelleme paketleri donanımlarımızı en üst seviyede kullanmamızı sağladıkları için oldukça önemlidir. Peki nasıl yapılır?

Donanım üreticileri, ürünlerinin sistemlerde daha iyi çalışabileceği bir yol keşfettiklerinde yazılımsal değişiklikleri paket halinde yayınlarlar. Diğer bir yandan işletim sistemi yeni bir sürüm yayınladığında kimi zaman donanım üreticileri geride kalmamak için yine çeşitli yenilikler gerçekleştirirler. Ödediğimiz ücretlerin karşılığını en yüksek verimde alabilmemiz için sürücü güncellemelerini kaçırmadan yapmamız oldukça önemli. Tabii bu noktada işler kimi zaman karışabildiği için bir rehbere ihtiyaç duyulabiliyor. İşte orada biz devreye giriyoruz.

Driver (Sürücü) Nedir? Ne İşe Yarar?

Aşağıdaki anlatımlardan herhangi birisi gözünüze daha güvenli ve uygun görünüyorsa onunla başlayabilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Takıldığınız bir yer olursa yorumlardan bizden yardım istemeyi unutmayın.

Not: Eğer toplama (markalı ve modelli olmayan) bir bilgisayarınız varsa, ilk yolu atlayarak okumaya devam edebilirsiniz.

1. Ürün Kodu ile Driver Güncelleme

Bilgisayarınızı satın aldığınız markanın internet adresinde teknik bölümde ürün modeli ve kodunuz ile gerekli dokümanlara ulaşabilir ve indirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bütün yazılımları tek seferde ve oldukça güvenli bir şekilde indirme olanağı sağladığı için en öne çıkan çözüm yolunun bu olduğunu söylememiz lazım.

2. Ek Bir Program ile Güncelleme

Driver Booster ya da Driver Manager gibi bir üçüncü parti programın desteği ile birkaç tıklamanın sonunda gerekli işlemleri tamamlayabilirsiniz. Bu noktada Driver Booster programı ücretsiz kullanım seçeneği ve kullanıcı yorumlarıyla birlikte oldukça öne çıkıyor. Özellikle diğer muadillerine göre daha fazla insan tarafından kullanılıyor olması, ekibin işini çoğunlukla doğru yaptığını gösterir nitelikte.

3. Parti programların, özellikle eski sistemlerde sürücü güncellemeleri yaparken sorun yaratabildikleri kullanıcıları tarafından eleştirilmekte. Eğer bir program kullanacaksanız bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.

3. Aygıt Siteleriyle Sürücü Güncelleme

Eğer bir program kullanmaya güvenemiyorsanız, bilgisayarınız bir markaya ait değilse donanımlarınız için yayınlanan yazılımsal yenilikleri kendi sitelerinden takip etmeniz gerekiyor. Aygıt yöneticisini açıp, orada görünen donanım markalarının sitelerinden, yine orada görünen model ve ürün numaraları ile yayınlanan driver güncelleme paketlerini görebilirsiniz.

Aygıt yöneticisinden konuşmuşken belirtmemiz lazım. Denetim masası üzerinden erişilen bu araç üzerinden güncelleme yapılabildiği görülmektedir. Fakat maalesef çoğu aygıt ve donanım için aygıt yöneticisinin sürücü güncellemeleri doğru çalışmamakta. Dolayısıyla siz yukarıda bahsettiğimiz diğer yollarla devam etseniz daha iyi olur.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir