Anasayfa > Blog > Elden Ring Sistem Gereksinimleri – Oyun Kaç GB?

Elden Ring Sistem Gereksinimleri – Oyun Kaç GB?

Elden Ring sistem gereksinimleri nelerdir? Elden Ring bilgisayarlarda kaç GB yer kaplıyor? Öğrenmek istediğiniz her şey yazımızda.

FromSoftware Inc. tarafından geliştirilen Elden Ring‘in yayımcılığını FromSoftware Inc., BANDAI NAMCO Entertainment üstleniyor.  Bu senenin en çok beklenen oyunlarından biri olan Elden Ring, aksiyon ve fantastik ögeleri birleştiren bir RPG oyunu. Souls-like oyunların yeni kalesi olabilecek potansiyele sahip Elden Ring, devasa açık dünyasıyla oyuncuları heyecanlandırmayı amaçlıyor. Peki Elden Ring sistem gereksinimleri neler? Oyunu indirmek için bilgisayarınızda kaç GB boş yer olması lazım? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Elden Ring Sistem Gereksinimleri

Elden Ring, sunduğu görsel şölen ve uçsuz bucaksız bir açık dünya deneyimi için oyunculardan beklentisini yükseltmek zorunda kalmış. Oyunun minimum gereksinimlerini karşılamak için bile 12 GB RAM ve NVIDIA GEFORCE GTX 1060 ekran kartı gibi özelliklere sahip olmanız gerekiyor. Bu açıdan Elden Ring’in pek de oyuncu dostu olmadığını söylemek mümkün. Dilerseniz oyunun tüm gereksinimlerini aşağıdaki listeden kontrol edebilirsiniz.

Minimum:

    • İşletim Sistemi: Windows 10
    • İşlemci: INTEL CORE I5-8400 / AMD RYZEN 3 3300X
    • Bellek: 12 GB RAM
    • Ekran Kartı: NVIDIA GEFORCE GTX 1060 3 GB / AMD RADEON RX 580 4 GB
    • DirectX: Sürüm 12
    • Depolama: 60 GB kullanılabilir alan
Önerilen:

    • İşletim Sistemi: Windows 10/11
    • İşlemci: INTEL CORE I7-8700K / AMD RYZEN 5 3600X
    • Bellek: 16 GB RAM
    • Ekran Kartı: NVIDIA GEFORCE GTX 1070 8 GB / AMD RADEON RX VEGA 56 8 GB
    • DirectX: Sürüm 12
    • Depolama: 60 GB kullanılabilir alan

Bu listede minimum özellikleri karşılamıyor olsanız bile yine de sisteminizin oyunu kaldırma ihtimali var. Bunu kontrol etmek için Can You Run It adlı web sitesine bu linkten girip arama kısmında oyunun ismini aratmanız, ardından da ufak bir yazılım indirerek kendi sisteminizle kıyaslamanız gerekiyor. Can You Run It özellikle daha eski ve uygun bütçeli sistemler için oldukça yardımcı bir uygulama.

Elden Ring Kaç GB?

Elden Ring oyunculardan 60 GB‘lık kullanılabilir alan talep ediyor. Oyunun indirme boyutu daha küçük olabilir veya bilgisayarınızda daha az yer kaplayabilir, fakat yeni bir oyun olduğu için gelecekte çeşitli güncellemeler ve eklentilerle oyunun boyutunun artması da mümkün. İndirme sırasında ve indirmeden sonra bir sorunla karşılaşmamanız için oyunu indireceğiniz diskte en azından 80 GB’lık bir boş alana sahip olmanızı tavsiye ederiz.

Elden Ring Ne Zaman Çıkacak?

Elden Ring 25 Şubat 2022’de tam sürümüyle kullanıcılara sunulacak. Oyun şu anlık Ön Sipariş aşamasında ve 499 TL’ye satın alınabiliyor. Elden Ring’i Steam sayfasından indirebilir ve gelişmeleri takip edebilirsiniz.

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir