Anasayfa > Oyun Haberleri > Frostpunk 2 Duyuruldu, İlk Fragman Paylaşıldı

Frostpunk 2 Duyuruldu, İlk Fragman Paylaşıldı

11 bit studios’un popüler stratejik hayatta kalma oyununun devamı niteliğindeki Frostpunk 2 duyuruldu. Oyunun ilk fragmanı da paylaşıldı.

2019’in Nisan ayında piyasaya sürülen Frostpunk, “ilk toplumsal hayatta kalma” mottosuyla yola çıkarak büyük bir başarı yakalamıştı. Oyunda, dediği dedik bir lider olarak bir felaketten kaçıp hayatta kalmayı başaran komünümüzü yönetiyor, zorlu kararlar vererek hayata tutunmaya çalışıyorduk. Frostpunk, ilk oyunuyla hem otoritelerden hem de oyunculardan olumlu eleştiriler almayı başarmıştı.

Frostpunk 2 Duyuruldu, İlk Fragman Paylaşıldı

Şimdi ise Frostpunk’ın devam oyunu olan Frostpunk 2 duyuruldu. Felaketten 30 yıl sonrasını konu alacak olan Frostpunk 2’de, ilk oyunun aksine hayatta kalmaktan çok gelişmeye odaklanacağız. Frostpunk’taki ana yakıt olarak karşımıza çıkan kömür, yerini yavaş yavaş petrole bırakacak. Kısacası Frostpunk’ta hayatta tutmayı başardığımız topluluğu Frostpunk 2’de geliştirecek ve nispeten gelişen teknolojiyle şahlandıracağız.

Frostpunk 2 Duyuru Fragmanı

Fragmanda oyunun soğuk temasını iliklerimize kadar hissediyoruz ve liderin halkına yaptığı konuşmayı dinliyoruz. Bazı kişiler yönetime karşı çıksa da işin sonunda toplumu hayatta tutmayı başaranların “biz” olduğu söyleniyor. Frostpunk 2’nin etkileyici duyuru fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Oyunun geliştiricisi, Frostpunk 2’yi aşağıdaki cümlelerle tanımlıyor:

“Oyuncular, Frostpunk’ın halefinde bir kez daha içerisinde genişlemenin ve yeni güç kaynağı arayışının kaçınılmaz olduğu, kaynağa aç bir metropolün lideri olarak görev alacak. Fakat apokaliptik dünya yoluna devam etti. Kömür devrinden sonra Frostland’i petrol çıkarma sektörü için kullanmak, insanlıktan geriye kalan şeyin son kurtuluşu olarak gözüküyor.”

frostpunk-2-duyuruldu

Oyunun eş yönetmeni Jakub Stokalski, Frostpunk 2’nin ilk oyundan daha kapsamlı olacağını, fakat oyunun türünün (toplumsal hayatta kalma) temelinde aynı olacağını belirtti. İki oyunda da yönettiğimiz toplumumuzu hayatta tutmaya çalışacağız, fakat durum hikâye bazında farklı bakış açılarından ele alınacak.

Frostpunk 2’nin çıkış tarihi veya fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok. Oyun hâlâ geliştirme sürecinin erken aşamalarında olduğu için tahmini bir çıkış tarihi söylemek de zor. Oyun hakkındaki detaylı resmî bilgilere Frostpunk2.com sitesinden ulaşabilir, oyunu Steam, Epic Games Store veya Gog’da istek listenize ekleyebilirsiniz.

Devam oyununu beklerken Frostpunk’ı Steam üzerinden bu hafta sonu boyunca (16 Ağustos’a kadar) bedava oynayabilir, %70’lik indirimle 15 TL’ye satın alabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir