Anasayfa > Blog > Metacritic Nedir?

Metacritic Nedir?

Oyuncular için oyunun değerini belirleyen önemli kavramlardan birisi olan metacritic nedir? Buyurun dilerseniz cevabı birlikte alalım.

Metacritic, 1999 yılında kurulan ve değerlendirmeler yapan bir internet sitesidir. Bu sitede şarkı albümleri, filmler ve TV programları değerlendiriliyor olsa da platformu değerli kılan yön oyun değerlendirmeleri diyebiliriz. Sistemin çalışma mekanizmasıysa sistemi başarılı kılan yönlerinden birisi diyebiliriz.

Clickbait Nedir?

Birçok kullanıcı için Metacritic puanları oldukça önemlidir. Çünkü tüketiciler objektif yorumlarla oluşan puanlara değer veriyorlar. Bu noktada birçok saygın basın ve yayın organının verdiği puanların ortalamasının alınarak Metacritic puanının oluştuğunu söyleyebiliriz. Elbette daha kompleks bir durum söz konusu ama aşağıdaki örnek basitçe anlamanızda yardımcı olacaktır. Çıkan yeni bir yapımda puan şöyle hesaplanmakta:

IGN: 80
PC Gamer: 70
Gamespot:  75
SaveButonu: 80

Metacritic: 76

Bu nedenle diğer oluşumların verdikleri puanlar ve yaptıkları değerlendirmeler için “acaba abartı var mı?” sorusu kolaylıkla sorulabiliyorken, bu sistem daha objektif sonuçların gelmesini sağlayabiliyor. Bu da sistemi biz tüketiciler açısından oldukça değerli kılıyor.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir