Anasayfa > Blog > Overwatch FPS Gösterme – Arttırma Yöntemleri

Overwatch FPS Gösterme – Arttırma Yöntemleri

Blizzard tarafından 2015 yılında piyasaya sürülen FPS türündeki Overwatch oyununda FPS gösterme işlemini anlatıp arttırma yöntemlerinden bahsettik.

Overwatch, sınıf tabanlı ve her sınıfın kendine has silahlara ve yeteneklere sahip olduğu, birçok oyun modu içeren bir taktiksel nişancı oyunu. Oyunda kontrol noktası ele geçirme, payload ilerletme gibi birçok oyun modunun yanında bazıları tamamen skor almaya dayanan Arcade modları da bulunuyor. Yakın zamanda ikinci versiyonu duyurulması beklenen oyunun oynayanı çok ve bu durum da bazı ayarların tam olarak nasıl yapılacağını bilmeyen oyuncuları doğuruyor. Biz de bu yazımızda oyundaki FPS gösterme ayarını açmaktan ve FPS yükseltmek için bazı yöntemlerden bahsettik.

Overwatch FPS Gösterme

  • Options’ı açıyoruz
  • Üst taraftan Video kısmına geliyoruz
  • Display Performance Stats kısmını “On” yapıyoruz
  • Advanced Performance Stats’i + işaretine basıp açıyoruz
  • Show Framerate’i “On” yapıyoruz

Overwatch oyununda FPS gösterme işlemi için yapmanız gereken ayar gayet basit. Oyunu açmanızın ardından “Options” sekmesine tıklayarak üstten seçili değilse “Video”yu seçiyoruz. Sonra “Display Performance Stats” kısmını “On” yaparak oyun içinde performans değerlerini görebiliyoruz. Seçeneğin altındaki “Advanced Performance Stats” kısmını +’ya basarak açmanızın ardından “Show Framerate” seçeneği açıksa FPS değeriniz gözükecektir. Diğer ayarları da açarak oyun içinde internet bağlantınızla ve performansınızla ilgili farklı değerleri görebilirsiniz.

Overwatch FPS Yükseltme

FPS değerinizi yükseltmek için birçok farklı yöntem var ve bunlardan şüphesiz en yaygını oyundaki ayarınızı düşürmek.

  • Görüntü ayarlarına girmenizin ardından alta inip “Graphics Quality” seçeneğini “Low” yaparak ayarlarınızı düşürebilirsiniz. “Resolution” kısmından düşük bir çözünürlük seçmeniz de FPS değerinizi arttıracaktır.

FPS’inizi düşüren şey FPS sınırıysa bunu da görüntü ayarlarından kaldırabiliyorsunuz.

  • Görüntü ayarlarında “Limit FPS”e girmenizin ardından Custom’a tıklayıp limiti mümkün olduğunca yukarı çekin. VSync seçeneğini kapatın.

Ekran kartı sürücünüzü güncellemeyi, arka plan uygulamalarını kapatmayı unutmayın.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir