Anasayfa > Blog > Overwatch Hikayesi: Dünyanın Kahramanları

Overwatch Hikayesi: Dünyanın Kahramanları

Overwatch hikayesi emektar kahramanlar, gizli güçler, robotlar, askeri birlikler ve savaşlar ile dolu. Dünyanın her zaman kahramanlara ihtiyacı var.

Blizzard’ın en popüler oyunlarından biri olan Overwatch, 2014’teki çıkışından bu yana oyuncu sayısını arttırmaya devam ediyor. Çok oyunculu savaş oyunu, çıkışından bu yana dallanıp budaklanan öyküsü, fevkalade animasyonları ve yeni kahramanları ile bizleri hikayesini keşfetmeye davet ediyor.

Teknolojinin Altın Çağına Hoş Geldiniz

Overwatch dünyasında insanlar huzur içersinde yaşamakta, barış ve refah; teknolojinin nimetleri ile harmanlanarak büyümektedir. İnsanoğlu uzay keşiflerinde pek çok başarı elde etmiş, farklı testlerin yürütüldüğü ve bilimsel gelişmelerin izlendiği Horizon Lunar Colony’i kurmuşlardır. Bu araştırma üssü ile birlikte teknolojide büyük adımlar atılmış ve omnic adı verilen, ileri yapay zekaya sahip robotlar geliştirilmiştir.

Omnicler küresel ekonomi eşitliğini sağlamakta önemli bir rol oynamaktadırlar. Omnicleri yöneten yapay zekalar ise artık dünyadaki her ülke için birer elzem haline geldiğinden, birçok şehre Omnium tesisleri kurulmuştur.

İnsanlık teknoloji ve bilim merdiveninde daha yukarıya tırmanırken, Horizon Lunar Üssü’nde bir felaket meydana gelmiş ve yüksek zeka sahibi goriller bir isyan başlatmıştır. İsyankar goriller tüm bilim insanlarını katleder. Bu gorillerin içinden sadece bir tanesi düşman bir tavır takınmamıştır.

Aynı dönemde dünyadaki birçok şehirde yer alan Omnium tesislerinde de birtakım sorunlar ortaya çıkar. Bu tesisler oldukça mühim olduğundan ve her yerde bulunduklarından dolayı, dünya büyük bir krizin eşiğine sürüklenir.

Omnic Krizi

overwatch hikayesi görsel 2

Sebebi hala bilinmeyen Omnic Krizi tüm dünyayı sarsmıştır. Pek çok başkentte ve önemli şehirde kurulmuş olan Omnium tesisleri eş zamanlı olarak zararlı omnicler üretmeye başlar. Bu saldırgan ve ölümcül omnic robotlar Bastion olarak adlandırılır. Bastion birimleri Omnic Krizi’nin ana gücünü oluştururlar.

İnsan toplumunun en büyük yardımcılarından olan omnicler, bir anda tüm insanlığı tehdit eder haline gelmiştir. Bu saldırıya karşılık vermek amacıyla Birleşmiş Milletler toplanır ve insanlığı korumak adına bir karar alınır. Askerlerden ve bilim adamlarından oluşan Overwatch adında bir birlik kurulur.

Bu birlik dünyanın her yerinden kabiliyet sahibi bilim insanlarını ve savaşçıları içinde barındırır. Daha sonradan kahraman olarak bilinecek olan birliğin üyelerinden bazıları Mei-Ling Zhou, Jesse McCree ve Reinhardt Wilhelm’dir.

Overwatch’ın erken dönemlerinde iki lideri vardır. Gabriel Reyes ve Jack Morrison. Gabriel Reyes, Overwatch birliğinin asıl lideri olsa da, Jack Morrison’un savaş alanında gösterdiği başarılar onu liderliğe götürür. Artık Overwatch’ı kumanda etmeyen Reyes ise, gizli operasyon birimi olan Blackwatch’ın başına geçer.

Overwatch Nesli

Omnic Krizi, Overwatch sayesinde sona ermiş ve dünya üzerindeki bütün Bastion birimleri etkisiz hale getirilmiştir. Biri hariç.

Overwatch ile süregelen Kahramanlık Çağı birkaç on yıl sürmüş ve toplum üzerindeki etkisi oldukça büyük olmuştur. Dolayısıyla bu döneme Overwatch Nesli adı verilmiştir.

Omnic Krizi bitmiş olsa da Overwatch dünya barışını sağlamak için çalışmalarına devam etmiştir. Pek çok kahraman Overwatch bünyesi altında hizmet vermeye devam etse de, Genji Shimada gibi üyeler birlikten ayrılarak kendi yolunu takip etmiştir. Kahramanlık Çağı süresince hizmet veren ve toplumu etkileyen figürler ortaya çıkmıştır. Teknolojiden harikalar yaratan Symmetra, kriz sonrası Brezilya’nın toparlanmasına yardımcı olan Lucio, ülkesini MEKA’sıyla koruyan D.Va (Hana Song) ün kazanmışlardır.

Savaş ve toparlanma bu dolu süreç kahramanlar ile beraber suçlular da doğurmuştur. Junkrat ve Roadhog takma adlarını kullanan suçlular Avustralya Özgürlük Cephesi’ni kurmuş ve Avustralya’nın Omnium tesislerine saldırmışlardır.

Overwatch’ın Düşüşü

Birliğin getirdiği huzur ve barış dönemleri sona ermiştir. Reyes ve Morrison arasındaki uçurum gitgide açılmış ve Overwatch üssünde bir çatışma çıkmıştır. Çatışma sonucunda üs yerle bir olurken, Reyes ve Morrison’un da öldüğü düşünülmüştür. Overwatch hikayesi sona ermiş, birliğin getirdiği barış ve ilerleme süreci yavaşlamıştır.

Overwatch ile bağlantılı olan herhangi bir eylemin yasadışı olduğunu öne süren Petras Anlaşması ve bahsedilen olaylar sonucunda Overwatch dağılmak zorunda kalmıştır.

Geri Dönüş

Rusya’da ikinci bir Omnic Krizi tehdidi oluşurken, Overwatch’ın yokluğunda çeteler güçlenmekte, dev şirketler dünyayı ele geçirmektedir. Savaş alanını eski ve gerçek kahramanları sahaya geri dönmeye başlar.

Winston’un Overwatch çağrısını başlatır. Talon birliğine karşı ve birçok düşmana karşı Overwatch’ın yeniden birleşmesi gerektiğini düşünen Ana Amari, Jack Morrison ve birçoğu, Dünya’nın her zaman daha fazla kahramana ihtiyaç duyacağını düşünerek, Overwatch’ı tekrar kurar. Overwatch hikayesi henüz bitmemiştir.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir