Anasayfa > Oyun Haberleri > Phil Spencer: Xbox Game Pass’i Beslemeye Devam Etmeliyiz

Phil Spencer: Xbox Game Pass’i Beslemeye Devam Etmeliyiz

Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer, Gamereactor’a verdiği röportajda Game Pass ve şirketin geleceği hakkında konuştu.

Xbox markasını adeta baştan yaratan Phil Spencer, verdiği röportajda Xbox Game Pass’in geleceği, bir platforma özel olarak çıkan oyunlar, daha fazla stüdyo satın almak gibi konular hakkında konuştu. Sevilen isim, gün geçtikçe büyüyen oyun abonelik servisi hakkında, Xbox ekosistemindeki oyunların diğer platformlara çıkması hakkında oyuncuları sevindiren ifadeler kullandı.

Birinci parti oyunlara daha fazla yatırım yapma kararını aldığını belirten Spencer, Xbox olarak daha çok E reytingli (Herkes için) oyuna ihtiyaçları olduğunu belirtti.

“Milletin Xbox’ta, Game Pass’te ne oynadıklarına bakarsak herkese hitap edebilecek, rahat içerikleri olan oyunlar konusunda eksik olduğumuzu görüyoruz. ESRB reytinglerini kullanacak olursak E reytingli oyun konusunda pek güçlü değiliz. Tabii Minecraft ve bazı oyunlara sahibiz, fakat takımlarımızın sahip olduğu yaratıcı kapasiteyi genişletmeyi düşününce bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Phil Spencer: Game Pass’i Beslememiz Lazım

Genel kitleye hitap eden oyunlar konusunda eksik olduklarını belirten Phil Spencer, sonrasında ise Game Pass büyüdükçe aboneliği yeni oyunlarla beslemeleri gerektiğini söyledi.

“Dürüst olmak gerekirse Game Pass büyüdükçe bu aboneliği beslemeye devam etmemiz gerekecek. Yani, bu büyüme hızıyla birlikte sürekli yeni oyun geliştiricilerini bünyemize katma modunda olmamızı bekliyorum.”

Sadece bir platforma çıkan oyunların (exclusive) pazarlama açısından adeta bir silah olarak kullanıldığını belirten isim, bu durumdan rahatsız. Bir oyunu mümkün olduğu kadar fazla oyuncunun oynaması gerektiğini savunan Spencer, bilgisayar, Switch ve xCloud aracılığıyla Android üzerinden oynanabilen Xbox ekosistemindeki oyunların hepsini Xbox’tan oynanıyormuş gibi gördüklerini söyledi. Böylece Xbox’ın başındaki isim azılı rakipleri olan Sony’nin PlayStation’a özel oyun çıkarma sevdasını da üstü kapalı bir biçimde eleştirdi.

“Oyunlarımızı bilgisayar üzerinden satmamız kimseyi konsolu satın almaya zorlamadığı için bir sunduğumuz bir değerin kuyusunu kazıyor. Takımımızın yüksek seviyedeki hedefi, kendimizi ölçme yöntemimiz Xbox’ta oyun oynayan kişi sayısı. Xbox’ta oyun oynamak derken de Xbox konsolunu kastetmiyoruz. Birinci parti olsun, üçüncü parti olsun, bizim ekosistemimizden birinin giriş yapıp oyunu oynamasını kastediyoruz. Bu bir Android telefonda da olabilir, PC’de de olabilir, Switch’te de olabilir. Bu konu hakkında böyle düşünüyoruz.” 

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir