Anasayfa > Blog > PlayStation Plus Nedir? Artıları Ve Eksileri

PlayStation Plus Nedir? Artıları Ve Eksileri

Henüz yeni PlayStation sahibi olanların veya PlayStation satın almayı planlayan oyuncuların merak ettiği konulardan birisidir PlayStation Plus. ” PlayStation Plus Nedir, ne işe yarar, fiyatı ne kadar, satın almaya değer mi, artıları eksileri neler?” gibi sorulara bu yazımızda yanıt vereceğiz. 

Malumunuz, ülkemizdeki oyun fiyatları git gide dört haneli sayılara merdiven dayamaya niyetliyken abonelik sistemleri yardımımıza yetişiyor. Bu yazımızda ise bu abonelik sistemlerin baba isimlerinden birisi olan PlayStation Plus adlı sistemi ele alacağız.

PlayStation Plus Nedir?

PlayStation Plus, adı üstünde PlayStation için satın alabildiğimiz bir abonelik sistemidir. Bu abonelik sistemi sayesinde aylık 3-4 adet oyuna ücretsiz bir şekilde erişebilir, özel indirimlerden yararlanılabilir ve ayrıca oyunları online oynayabilirsiniz. Bunların dışında ücretsiz temalar veya bazı oyunlarda oyun içi bazı eşyalara da (kostüm vb.) ücretsiz erişebilirsiniz. Bu aboneliği ister aylık, ister 3 aylık, isterseniz de 12 aylık şeklinde satın alabilirsiniz. İsterseniz PlayStation Plus aboneliklerinin fiyatlarına bakalım fakat bu abonelik fiyatlarının, 29 Ekim 2020 tarihinden sonra zamlanacağını belirtmek isteriz. Birazdan belirteceğimiz fiyatlar zamsız fiyatları kapsar. Zamlı fiyatlar için aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz.

PlayStation Plus Zam Politikası İle Cepleri Yakmaya Geliyor

PlayStation Plus Abonelik Fiyatları

  • 1 aylık PlayStation Plus Aboneliği- 23,99 TL
  • 3 aylık PlayStation Plus Aboneliği- 74,99 TL (Ayda 25 TL)
  • 12 aylık PlayStation Plus Aboneliği- 179,99 TL (Ayda 15 TL)

PlayStation Plus Nedir

PlayStation Plus Alınır Mı?

Tabi şimdi PlayStation alacak veya yeni satın alan arkadaşların kafasında tek bir soru var. “PlayStation Plus alınır mı? Bu abonelik sisteminin artıları ve eksileri neler?” diyorsanız gelin hep beraber ele alalım.

Artıları:

  • PlayStation Plus üyelerine özel indirimler (Bazen normal indirimlere denk gelirseniz indirim üstüne indirim yakalama şansınız oluyor).
  • PlayStation Plus üyelerine özel aylık bedava oyunlar. Tabi bu oyunlar yalnızca PlayStation Plus satın aldığınız sürece oynanabilir olacaktır. (Bazen çok büyük oyunlar yakalayabilirsiniz. UNCHARTED 4 ve Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered gibi.)
  • Oyunları online olarak oynayabilme imkanı
  • Dinlenme modunda otomatik oyun düzeltmesi indirme
  • Yeni tam oyun denemeleri, demolar ve herkese açık beta denemelerine özel erken erişim
  • Oyun kayıtları için 100 GB çevrimiçi depolama alanı
  • PlayStation Plus üyelerine özel özel içerikler ve indirmeler (Oyun içi eşya, kostüm vb.)
  • Hesabınızın yanında PlayStation Plus logosu

PlayStation Plus Nedir

Eksileri:

  • Ülkemiz için fiyatlandırmalar diğer ülkelere göre oldukça pahalı. (Hatta yakın zamanda zamlanacak.)
  • Ülkemizdeki fiyatlandırmalardan ötürü oyunları online oynamak bizler için ateş pahası.
  • Bazen aylık oyunlar kötü olabiliyor. Doğal olarak Türk oyuncular verdikleri paranın karşılığını almak istiyorlar.

PlayStation Plus Alınır Mı?

Aylık 24 TL vererek aslında birçok içeriğe ve oyunlara sahip olabildiğiniz bu sistemi bizce her ay olmasa da verilecek aylık oyunları takip ederek ona göre almanızı tavsiye ederiz.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir Yorum

  1. Playstation Plus; kolayca ücretsiz kullanılabilen, ücretsiz kullanıldığında gayet hoştur fakat para vermeye başlanıldığı an soyguna dönüşür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir