Anasayfa > Blog > PvP Nedir? PvP, PvE ve PvM’nin Farkları Nelerdir?

PvP Nedir? PvP, PvE ve PvM’nin Farkları Nelerdir?

Özellikle MMO oyunlarda olmak üzere bütün oyunlarda karşılaşabileceğimiz PvP nedir, PvE ve PvM ile arasındaki farklar nelerdir?

PvP, PvE ve PvM terimleri, MMORPG oyunlar başta olmak üzere birçok oyunda oyuncunun karşılaştığı rakibi ifade eder. İngilizce olan bu kısaltmaların açılımları, oyuncunun kimlere karşı savaştığını bizlere gösterir.

Indie Oyun Nedir?

PvP Nedir?

  • People versus People (insana karşı insan) anlamına gelen PvP, oyuncuların çok oyunculu bir sunucuda birbirilerine karşı mücadele ettiğini ifade eder.

Birçok oyunda farklı oyuncularla karşı karşıya gelebileceğiniz PvP durumlarıyla karşılaşabilirsiniz.

PvE ya da PvM Nedir?

  • People versus Environment (insana karşı doğa) ya da People versus Mobs (insana karşı yaratıklar) anlamına gelen PvE ve PvM, oyuncuların yapay zekaya karşı savaşmasını anlatan terimdir.

İki terim farklı oyunlarda birbirilerinin yerine kullanılabilir ve ikisi de genellikle NPC’lere veya yaratıklara karşı yapılan savaşlardan bahseder.

Bu terimler genel olarak MMORPG oyunlarda görülse de anlamı dahilinde birçok farklı oyunlarda kullanılabiliyor. Minecraft’ta bile oyuncularla karşı karşıya geldiğiniz PvP mini oyunlarının bulunmasıyla birlikte Overwatch, Team Fortress 2 gibi oyunlara da ara sıra gelen etkinliklerle PvE modları eklenebiliyor. Bu modlarda oyuncu isterse tek başına, isterse de güçlerini birleştirdiği bir grup oyuncuyla birlikte oyunun zevkini çıkarabiliyor.

Umarız yazımız konuyu anlamanıza yardımcı olmuştur. Görüşlerinizi ve sorularınızı bizlerle yorumlar kısmından paylaşmaktan çekinmeyin, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir