Anasayfa > Oyun Haberleri > SOMA’nın Yapımcısı Frictional Games Yeni Bir Şeyler Peşinde

SOMA’nın Yapımcısı Frictional Games Yeni Bir Şeyler Peşinde

SOMA ve Amnesia oyunlarının yapımcısı Frictional Games, henüz resmi olarak açıklanmamış olan yeni projelerini ilginç bir biçimde pazarlıyor.

Bir dahaki oyunlarının ne olacağına dair ipucu verdikleri siteye gelen güncelleme ile dedektifliğe başlayan oyuncular, Frictional Games şirketinin yeni oyunu hakkında bilgiler arıyorlar.

Arayış, siteye bir embriyonun kalp atışları gibi bir video koyulmasıyla başladı. Embriyonun bir şey ifade edip etmediğini henüz bilmesek de bizi sonraki aşamaya getiren şey embriyodan ziyade sayfanın alt tarafındaki göz işaretiydi. İletişim kanallarının yanına çaktırmadan konan göz ifadesinin üzerine fare imlecini getirince karşımıza bir kod (suWaF-aIdV4) çıkıyor. Bu kodu YouTube URL’sinin yanına video şeklinde koyunca ise karşımıza şöyle bir video çıkıyor:

I Am Tasi

Bu tarz ipuçlarıyla beraber çeşitli videolar bulan oyuncular, birçok kaynaktan elde ettikleri bulgularla oyunla ilgili yeni bilgileri ortaya çıkartıyor. Ortaya çıkan son ve oyunla ilgili en açıklayıcı video olan “I Am Tasi”yi aşağıdan izleyebilirsiniz.

Video, kendisine Tasi diyen birinin çölde gizemli bir kişiyi arayışını gösteriyor. Söylediği “Anlaması lazım, ben hala Tasi’yim” sözü ise kendisinin biraz da olsa bir şekilde değiştiğini öne sürer nitelikte. Videonun ana karakterinin ismini söylerkenki ses tonunun kendini ikna etmeye çalışır gibi olması ise Frictional’ın eski oyunlarında olduğu gibi kimlik arayışı konusuna değineceğini gösteriyor olabilir.

Bu videonun linki ise tam 11 kaynaktan yararlanarak bulundu. Frictional Games’in resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan gönderilerden oyunun yapımcısının kişisel hesabından paylaştığı fotoğraflara kadar her şey incelendi, çıkan kodlar birleştirildi ve videonun linki ortaya çıkarıldı.

frictional games

Daha önceki videolar ve paylaşılan gönderiler ışığında en açıklayıcı videoya ulaşıldı. Sıradaki oyunla ilgili bilgileri aratmak için bu şekilde bir alternatif gerçeklik oyunu tasarlamak, gerçekten etkili bir reklam taktiğine benziyor. Frictional’ı bu konuda takdir etmek lazım.

Araştırmanın elde ettiği bütun bulgulara, Frictional Games’in Discord sunucusunda yeni oyunu tartışan oyuncuların düzenlediği bu belgeden ulaşabilirsiniz. Konu ilginizi çektiyse ve araştırmak için kendinize partnerler arıyorsanız da Frictional’ın Discord sunucusuna katılabilirsiniz.

Herkese iyi oyunlar diliyoruz, en güncel oyun haberleri için bizleri takipte kalın.

 

 

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir