Anasayfa > Blog > Sistem Gereksinimleri > Steam Sistem Gereksinimleri

Steam Sistem Gereksinimleri

Steam sistem gereksinimleri nelerdir, bilgisayarlarımızda Steam’e yer verirsek bilgisayarlarımız zorlanır mı? Gelin birlikte öğrenelim.

Steam programı çoğunlukla bir web tarayıcı olarak çalışmaktadır. Yani programla gerçekleştirdiğimiz işlemlerin birçoğunu internet sitesi üzerinden de gerçekleştirebiliriz. Sitede alışveriş işlemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz, forumu kullanabiliyoruz ve topluluk pazarı üzerinden ticaret yapabiliyoruz. Valve’ın geliştirdiği Launcher olarak çalışan programımız ise bize sitesinden farklı olarak oyun indirebilme, arkadaşlarla iletişim kurabilme, oyun güncellemelerinden faydalanabilme gibi imkanlar sağlıyor. Bu yüzden bir Steam kullanıcısı işlemlerini sadece siteden gerçekleştiremiyor, programa ihtiyaç duyuyor.

Steam Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Steam günümüz sistemlerini çok yoracak bir program değil, hatta çoğunlukla bir tarayıcı gibi çalıştığı için oldukça rafine bir program olduğunu söyleyebiliriz. Yine de işletim sistemi olarak minimum Windows 7 kullanmanızda fayda var. Eğer bununla beraber bilgisayarınızda hafıza olarak 150 MB’lık bir boş alan da bulunuyorsa Steam’i bilgisayarınıza kurup sağladığı özelliklerden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Fakat unutmayın, programı kullandıkça ve oyun indirdikçe, güncellemeler yaptıkça programın dosya boyutu şişecektir. Dolayısıyla bir oyunu bitirdiğinizde, eğer alan probleminiz varsa biten oyunu bilgisayarınızdan kaldırmanızı öneririz.

 

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir