Anasayfa > Oyun Haberleri > Team Fortress 2 Oyuncu Rekoru Kırdı

Team Fortress 2 Oyuncu Rekoru Kırdı

Team Fortress 2 oyuncu rekoru kırarak oyun dünyasını kolay kolay bırakmayacağını bizlere bir kez daha gösterdi. Oyunu aynı anda 150 bin kişi oynadı. Detaylar haberimizde.

2007 yılında hayatlarımıza giren Team Fortress 2, uzun bir süre boyunca en çok oynadığımız oyunlardan biri olmuştu. Çeşit çeşit eşyalarıyla, komik diyaloglarıyla, karakter ve harita dizaynlarıyla, farklı modlarıyla ve sunucularında yaşadığımız eğlenceli anlarla kalbimizde yer etmişti. Şimdi çıkışından tam 14 yıl sonra Team Fortress 2 hala kendi aktif oyuncu rekorunu kırmayı başarıyor.

Aralık 2020 yılında 147 bin oyuncuyla en yüksek oyuncu sayısına ulaşan Team Fortress 2, bu sayıyı geçmek için sadece 112 gün bekleyebildi. Bu cuma günü 150 binden fazla TF2 oyuncusu savaş alanlarını doldurdu. Neden oyuncuların cuma gününü seçtiği belli değil ancak yeni güncellemeyle birlikte oyuna eklenen 2021 Yaz Koleksiyonu’nun bu yükselişte etkisi olduğu kesin.

Oyuncular arasında yükselişin sebebi konusunda anlaşmazlık olduğu bir gerçek. Bazı oyuncular yükselişin bot hesaplar sebebiyle olduğunu söyleseler de topluluğun bazı üyeleri de online maçlarda botsuz bir deneyim yaşadıklarını ifade ettiler. Ne sebepten olursa olsun oyuncuların oyuna anlık ilgisi sayesinde SteamDB verilerine göre 147.360 olan Team Fortress 2 oyuncu rekoru 151.253’e çıktı. Bundan önceki rekorun kırılması 80 gün sürmüşken yeni rekorun kırılmasının 112 gün sürmesi de değinilmesi gereken istatistiklerden bir diğeri. Birçok düzenli oyuncusunu kaybetmiş olsa da Team Fortress 2 hala hayatımızda yer almaya devam edecek.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir