Anasayfa > Oyun Haberleri > Valheim, Rekor Üstüne Rekor Kırarak Steam’i Sallıyor

Valheim, Rekor Üstüne Rekor Kırarak Steam’i Sallıyor

Viking kültüründen ilham alınarak geliştirilen hayatta kalma oyunu Valheim, çıkışının ardından sadece iki hafta geçmesine rağmen 367.443 eş zamanlı oyuncu sayısına ulaştı.

Steam’e henüz iki hafta önce çıkışını yapan ve erken erişim döneminde bulunan oyun, Steam’de en çok oynanan oyunlar arasına girmeyi başardı. Yeni çıkmasına ve ücretsiz olmamasına rağmen 367 bin eş zamanlı oyuncuya kadar ulaşan Valheim, bu sayıyla birlikte Rust, PUBG, GTA V gibi oyunları ardında bıraktı. Viking temalı bu hayatta kalma oyunu, zirvesindeki noktada sadece CS:GO ve Dota 2’yi geçemedi. Steam’de yıllardır tepede bulunan bu iki oyunun anlık oyuncu sayısına da iki haftalık ücretli bir oyunun ulaşması takdir edersiniz ki çok olası bir durum değil.

Valheim’ı oynayanların yorumları çok büyük oranda olumlu yönde. Geçtiğimiz günlerde bir milyon kopya satmayı başaran oyuna gelen yaklaşık 36.000 Steam incelemesi, Valheim’ın ortalama Son Derece Olumlu olduğuna hükmetmiş. İnceleme yapanların %96’lık bir kısmı oyuna olumlu yaklaşmış. Oyunun erken erişimde olduğunu ve düzeltilecek, eklenecek, geliştirilecek birçok unsurun olduğunu göz önünde bulundurursak Valheim’ın daha yolun başından büyük bir başarıya ulaştığını söyleyebiliriz.

1-10 kişi tarafından oynanabilen, Viking kültüründen unsurlar içeren keşif-hayatta kalma oyunu Valheim’ın zevkini prosedüre göre değişen, Araf olarak adlandırılan haritalarda çıkarıyoruz. Valheim’ın barışçıl merkezinde başladığımız macerada ormanlara, karlı dağlara giderek Odin’in ezelden beri gelen düşmanlarını ve kaotik yaratıkları alt ederek devam edip şehre düzen getirmeye çalışıyoruz. Henüz erken erişim döneminde bulunan Valheim’ı Steam üzerinden 31 TL’ye satın alabilir, daha fazla bilgi için oyunun Steam mağaza sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir