Anasayfa > Blog > Sistem Gereksinimleri > Visual Studio Sistem Gereksinimleri

Visual Studio Sistem Gereksinimleri

Visual Studio sistem gereksinimleri yazımızla geliştiricilerin gözdelerinden birisi olan bu programı bilgisayarınız çalıştırır mı öğreniyoruz.

Microsoft tarafından sürdürülen bir tümleşik geliştirme ortamı olan Visual Studio uzun yıllardır bizlerle birlikte. Program bugün pek çok profesyonel geliştirici tarafından çeşitli amaçlara yönelik kullanılıyor. Dolayısıyla hakkında pek çok kaynağa, içeriğe ulaşmak diğer pek çok platforma göre kat kat daha kolay diyebiliriz. Ayrıca isminin hakkını vererek geliştirici için sınırları ortadan kaldıran yapısıyla da öne çıkmakta. Peki, bilgisayarınızla bu motor üzerine çalışmanız mümkün mü? Gelin cevabını verelim.

Android Studio Sistem Gereksinimleri

Visual Studio Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Öncelikle bu yazıda tarihine uygun olan kararlı sürümün gereksinimleri üzerine konuştuğumuzu belirtelim. Ancak programın duyduğu ihtiyaçlar süreç içerisinde büyük değişiklikler de yaşamıyor. Bu da yazılımın ne kadar mütevazı olduğunu gösterir nitelikte doğrusu.

  • İşletim Sistemleri: Windows 10, 8.1, 7 (64-Bit Önerilir)
  • İşlemci: 1.8 GHz ya da daha hızlı bir CPU (Dört çekirdek önerilir)
  • Bellek: 2 GB RAM Bellek (8 GB Önerilir)
  • Çözünürlük: Minimum 1280 x 720 çözünürlük gereklidir
  • Sabit Disk Alanı: Minimum 800 MB (20-50 GB önerilir, SSD önerilir)

SSD Nedir?

Visual Studio Kaç GB?

Benzeri yazılımlarda geçerli olan bir durum bu program için de kendisini gösteriyor. Program hiçbir yan gereç olmadan tek başına kurulduğunda 800 MB kadar bil alan kaplamakta. Ancak elbette amacı üretim olan bir program, yan yazılımlarla koordine bir şekilde çalışabilir ve üretmek için boyutunun genişlemesi sonucuyla karşılaşılabilir. Bu durumlarda da 50 GB kadar boş bir alanın bulunması kullanıcılara tavsiye edilmektedir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir