Anasayfa > Blog > Nişanınızı Yapay Zeka İle Geliştirin: Aim Lab İncelemesi

Nişanınızı Yapay Zeka İle Geliştirin: Aim Lab İncelemesi

Steam’den bedavaya kullanabileceğiniz, FPS oyunlarda nişanınızı geliştirmeye birçok farklı yönüyle yardım eden oyun Aim Lab neyin nesidir?

Oyuncuların FPS oyunlardaki gelişme hırsı, oyun geliştiricilerine de nişan geliştirmek için birçok farklı yazılım ürettirdi. TPS veya FPS’lerdeki aiminizi geliştirmek için kullanabileceğiniz birçok oyundan, siteden, yazılımdan birisi de Aim Lab. Oyunu diğerlerinden ayıran bir özelliği var: Yapay zeka kullanması. Aim Lab, oyuncunun eksik olduğu konuları yapay zekayla tespit ederek antrenman seanslarındaki oyunları bu eksikliklere göre bizlere sunmakta.

Aim Geliştirme Rehberi

Aim Lab İncelemesi

Steam’den bedavaya edinebileceğiniz oyun şu an erken erişim aşamasında. Türkçe dahil olmak üzere birçok farklı dil içeren fakat bu dillerin çevirisinin çoğunun hazır olmadığı oyunda nişanınızı geliştirmek için birçok farklı yol bulunuyor.

Aim Lab’e girdikten sonra CS:GO, PUBG, VALORANT dahil olmak üzere onlarca popüler oyunun ayarlarını seçerek hassasiyetinizi, nişangâhınızı alışık olduğunuz şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Oyun, ilk önce birkaç alıştırmanın ardından sizin seviyenizi belirliyor. Ardından yaptığınız antrenmanlarda kendi seviyenize göre zorluk ayarlayarak nişanınızı geliştirmenizi sağlıyor. Ekranın farklı yerlerinde çıkan hedefleri vurma veya takip etme temeline kurulmuş olan antrenmanların birçok farklı türü bulunuyor.

aim-lab

Örneğin yukarıda gözüken Gridshot antrenmanında ekranda ortaya çıkan üç adet küreyi vurmaya çalışıyorsunuz. Bir tanesini vurmanızın ardından yenisi beliriyor, bu sayede ekranda her zaman üç adet küre bulunuyor. Oyunda toplam sekiz kategoride birçok farklı antrenman bulunmakta. Bu kategorilerin arasında Flick (hızlı döndürme), Track (takip etme), Speed (hız), Precision (isabet), Cognition (bilişsel yetenek), Perception (algı) yetenekleri bulunmakta. Antrenmanlardaki performansınızı analiz eden oyun, sonuçlara göre yapmanız gereken antrenmanları sizlere sunuyor. Antrenmanlar arasında ses kasma yeteneğinizi geliştirmek için “Audiospatial” (uzamsal ses) kategorisi de bulunuyor.

Oyunda kendi haritanızı, antrenman seanslarınızı ve silahlarınızı dahi sekme paternlerine kadar oluşturabiliyorsunuz.

Antrenman puanlarınıza göre yukarıda saydığımız yeteneklerin her biri için puanınız oluyor ve bu puanlar da oyundaki rütbenizi belirliyor. Her antrenmanın sonunda performansınızı diğer antrenmanlarla karşılaştırıp gelişiminizi analiz eden notlar bulunuyor. Aim Lab’i birçok profesyonel oyuncu da nişanlarını geliştirmek için kullanmakta.

Buraya tıklayarak Aim Lab’i Steam’den bedavaya indirebilir, detaylarına ulaşıp antrenman yapabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir