Anasayfa > Oyun Haberleri > Battlefield 2042 Turning Point Yakında Başlıyor

Battlefield 2042 Turning Point Yakında Başlıyor

Battlefield 2042 için yeni sezon bu ay içerisinde geliyor. Turning Point adıyla gelecek olan yedinci sezon Battlefield 2042’nin geniş savaş alanlarına yeni silahlar, ekipmanlar ve araçlar ekleyecek. Oyunun yedinci sezonu iki yeni harita da getirecek.

19 Mart tarihinde başlayacak olan yeni sezon, oyuncuların uzun süredir beklediği oynanış dengelemelerini de beraberinde getiriyor. Silah tepmesi ve animasyonları ile ilgili ufak değişiklikler, yeni sezon ile birlikte tüm platformlara gelecek. Bunun yanında yeniden doğma ekranında da ufak değişiklikler yapılacak.

Yeni Haritalar Yolda!

Battlefield 2042’nin yeni büyük haritasının ismi Haven. El Alicanto şehri olarak da geçen bu bölge, daha önce Battlefield Bad Company 2’de gördüğümüz Atacama Desert içerisinde yer alıyor. Haven, serinin daha önceki oyunlarında bulunan Arica Harbor, Strike at Karkand ve Amines gibi haritalardan da esintiler taşıyor.

Birçok binanın yer aldığı bu haritada yakın çatışma daha ağırlıklı olacak. Bölgelerin kendine has bir çatışma dinamiği bulunuyor. Haritanın tam ortasında yer alan “C” bölgesi, yakın çatışmaların bir numaralı adresi. Rakibin nereden çıkacağını kestiremediğiniz bu bölge oyunun heyecanını ve takım çalışmasını artıracaktır. Oyuncuların en çok zorlanacağı bölge ise “B” bölgesi olacak gibi görünüyor. Çünkü B bölgesinde saklanmak ve siper almak için fazlaca yer yok. Dolayısıyla burası haritanın kriz noktalarından biri.

Yeni sezonda oyuna eklenecek bir diğer haritamız da Stadium olacak. Daha önce Hourglass haritasından çıkartılan ve oyuncular tarafından geri istenen bu harita yeni sezonla birlikte dönecek. Ayrı bir harita şeklinde çıkacak Stadium, yakın çatışmalarla oyuncuları terletecek. Bu harita içerisinde araç kullanımı olmayacağını belirtelim. Stadium haritasını Conquest, Breakthrough, Rush, Free for All ve Team Deathmatch gibi modlar ile deneyim edebilirsiniz.

Havada ve Karada Yeni Mücadele

battlefield 2042 turning point

Yeni sezon ile birlikte yeni silahlar ve ekipmanlar da oyuncularla buluşacak. Serinin daha önceki oyunlarında yer alan silahlar da dahil olmak üzere toplamda üç yeni silah oyun envanterine geliyor. Bunun yanında yeni bir hava aracı da Turning Point’in heyecan veren yanlarından biri oldu.

  • AK 5C : Assault Rifle kategorisine eklenecek olan AK 5C, daha önce Battlefield 4 oyununda da kullanılmıştı. Bu silah oyunculara yakın ve orta mesafeli çatışmalarda avantaj sağlayacak.
  • SCZ -3: SMG kategorisine dahil edilecek SCZ-3, oyunculara yakın çatışmalarda üstünlük verecek.
  • DFR- Strife LMG:  Ağır makineli tüfekler klasmanında yer alacak DFR, assault rifle mobilitesine sahip olacak. DFR, sezon 7’nin başlamasından kısa bir süre sonra oyuna eklenecek.
  • Predator SRAW: Bir roket atar olan Predator SRAW’ı önemli ve ilgi çekici kılan detay güdümlü bir yapıda olmasında yatıyor. Yani füzeyi ateşledikten sonra oyuncuya havada kontrol edebilme imkanı sunacak.
  • XFAD-4 Draugr: Rakiplerinizin havadaki kabusu olacak bu araç, birçok bomba türünü bünyesinde barındıracak. Rakiplerinizi EMP bombaları ile saf dışı bırakabilir ya da doğrudan füze yollayabilirsiniz.

Battle Pass İçerikleri Hakkında

Turning Point ile birlikte Battlefield 2042 için yeni bir Battle Pass de yolda. Bu savaş bileti sayesinde karakter ve silah tasasrımlarına sahip olabileceksiniz. Turning Point ile gelecek bu Battle Pass’in üç klasmanı bulunuyor. İlki ücretsiz olan ve tüm oyuncuların erişebildiği silahlar, skinler ve charmlardan oluşuyor. Bir diğer paket olan Premium sürüm ise özel silah kaplamaları, özel karakter kostümleri ve XP boost gibi içerikleri barındırıyor. Son ve en üst paket olan Ultimate Pack ise özel kozmetiklerin yanı sıra Battle Pass’inizi otomatik olarak 20 seviye ileriye taşıyor.

Battlefield 2042, yeni sezon ile birlikte oyunculara sınırlı süreyle ücretsiz erişim de sunacak. 21-24 Mart tarihleri arasında Battlefield 2042’yi tüm platformlardan ücretsiz bir şekilde oynayabileceksiniz. Oyunda kazandığınız tüm içerikler ise oyunu satın almanız durumunda hesabınıza aktarılacak. Ayrıca bu ücretsiz erişim sonrasında da oyunun indirimli fiyatıyla satışta olacak. Eğer Battlefield 2042’yi denemek ve satın almak istiyorsanız, bu tarihler de oyunu deneyip uygun fiyatıyla kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

 

Hakkında Sezer Yıldırım

Bilgisayar programcısı, oyunlar ve sinema ile ilgilenen standart bir insan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir