Anasayfa > Listeler > En Yeni Yerli Oyunlar: 14 Bağımsız Oyunu Listeledik!

En Yeni Yerli Oyunlar: 14 Bağımsız Oyunu Listeledik!

En yeni yerli oyunlar listemizde birbirinden başarılı bağımsız yapımları listeledik. Hem Gaming İstanbul 2023’te oynama şansı bulduğumuz hem de bir süredir takip ettiğimiz oyunları bu yazıda derledik.

Yerli Bağımsız Oyunlar Geliyor!

Anomaly Agent’tan Sodaman’e uzayna bu listede strateji, rogue-lite, bulmaca ve simülatör türlerindne şahane örnekler var. Gelin, indie radarımıza takılan en güzel oyunlara kısaca göz atalım.

1. Anomaly Agent


Gaming Istanbul 2023’te ilk kez görücüye çıkan Anomaly Agent’ı Phew Phew Games ekibi geliştiriyor. Kirazoğlu kardeşlerin oyunu olarak da bildiğimiz Anomaly Agent oyuncuları 2D-platformer türünde enfes bir siberpunk macerasına davet ediyor.

Oyunun demo sürümünü tamamen oynama şansı bulduk. Phew Phew Games ekibinin hep taze hissettiren bir dövüş formülü bulduğunu söyleyebiliriz. Demo nispeten uzun olsa da oyunun her yönünün yer aldığı bir dikey dilim verdi. Ne yalan söyleyelim, Anomaly Agent bu haliyle bile çıkacak olsa bizden sağlam bir not alırdı.

2. Ingression

Ingression: Platforming With Portals 2D platformer türüne yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Ingression birbirinden zorlayıcı seviye tasarımlarını çok başarılı bir portal mekaniğiyle harmanlıyor. Oyun son dönemde oynama şansı bulduğumuz en yenilikçi ve en ilginç bağımsız oyunların başında geliyor.

Tüm bunlarla birlikte bağımlılık yapıcı ve bir o kadar da zorlayıcı olan Ingression’un sadece tek bir geliştirici tarafından yapıldığını ekleyelim.

3. Once Alive

Gizemli atmosferinin ardında kadim dertler gizleyen Once Alive türünün en iddialı isimlerinden ilham alıyor. Yine tek bir geliştirici tarafından geliştirilen Once Alive Unreal Engine’in gücünden yararlanarak şahane bir atmosfer sunuyor.

Her köşede farklı bir hikaye anlatan Once Alive oynadıktan sonra kolay kolay unutmayacağınız bir öyküye sahip. Yerli sektörde walking sim türünün en güçlü temsilcisi olacak gibi görünüyor.

4. Rock Star Life Simulator

En dipten en tepeye çıkan bir rock yıldızı olmayı kim istemez ki?

Rock Star Life Simulator garajda başlayan rockstar öykünüzü sayısız seyircinin izlediği konser sahnelerine ulaştıracak. Birbirinden eğlenceli mekanikleri ve yapay zeka entegrasyonuyla Rock Star Life Simulator, özellikle türün hayranlarının yeni favorisi olacak.

5. Hack/ed


Button Interactive’ın (biziz!) geliştirdiği Hack/ed FMV türünde bir oyun. Seçimlerinizin hikayeye doğrudan yön verdiği Hack/ed onlarca farklı karar anıyla oyuncuyu her an diken üstünde tutmaya geliyor.  Hack/ed hakkında bilmeniz gerekenleri daha önce duyurumuzda anlamtıştık.

6. Quicksand

Daha önce Ephesus ve Under the Moon gibi oyunlara imza atan The Pack Studios bu kez bizi orta doğunun kaotik sokaklarına götürüyor. Zorlayıcı yapısıyla dikkat çeken üçüncü kişi nişancı oyununda iyice zorlanacak ve orta doğunun savaşla kavrulan sokaklarında mücadele edeceksiniz.

Quicksand‘i de Gaming İstanbul’da oynama fırsatı bulmuş ve zorlayıcı çatışma mekaniklerini takdir etmiştik. Vuruş hissiyatı noktasında hiç beklemediğimiz kadar iyi bir iş çıkaran The Pack Studios oyunu iyice cilalamış.

Diğer yandan Quicksand’in bir TPS olarak güçlü rakiplerinin olduğunu unutmamak gerek. Geliştirici ekip bunun farkında olduğundan Quicksand üzerinde yoğun mesailer harcamış gibi görünüyor.

7. Together In Between

İki kişilik FPS bir bulmaca oyunu olarak karşımıza çıkan Together In Between algı sınırlarının ötesinde bir oyun. Sizi ve arkadaşınızı büyülü bir kitabın içerisine hapseden bulmaca oyunu birbirinden ilginç ve zorlayıcı puzzle bölümlerine sahip.

Oyuncuları aynı mekanın farklı boyutlarına koyan Vellichor Games imzalı Together in Between kesinlikle türün en enteresan örneklerinden biri olacak gibi görünüyor..

8. Swarm Grinder

Swarm Grinder ilk bakışta Vampire Survivors benzeri oyunların benimsediği unsurları temel alıyor gibi görünebilir. Ancak Last Bite Games tarafından geliştirilen Swarm Grinder türünü sınırlarını yenilikçi unsurlarla aşmayı başarıyor.

Swarm Grinder yapısıyla sizi sürekli yeni karakter dizilimleri yaratmaya itiyor. Aktif ve pasif becerilerle beraber Vampire Survivors örneklerinin belirlediği tür formüllerini yenileyen oyun Steam’de Çok Olumlu notunu almayı başardı.

Henüz erken erişimde olmasına rağmen büyük yol kat eden oyunu severek oynayacağınıza eminiz.

9. Emberbane

Pixelart aksiyon-platform türündeki Emberbane oyuncuları Ophelia’nın rolünü üstlenmeye çağırıyor. Dört elementin tanrılarını yok etmeye ant içmiş olan Ophelia mücadelesinde bu elementlerin gücünü kullanabiliyor.

2024’ün ilk çeyreğinde çıkacağı belirtilen Emberbane, Gaming Istanbul 2023 fuarında da oyunculardan geçer not almayı başardı. Her açıdan küresel standartları yakalamayı başaran Emberbane’in geliştirici koltuğunda Hamlet Games oturuyor.

10. Leila

Özellikle sanat tasarımı ile bizi kendine bağlayan Leila uzun süre unutmayacağınız bir öykü ile geliyor . El çizimi animasyonlarıyla sıradan bir kadının kaotik zihnine bir kapı açan Leila birbirinden güzel bölümlerde zorlayıcı bulmacalarla geliyor.

11. Milord

iBright Games’in geliştirici koltuğunda oturduğu Milord her açıdan sizi şaşırtacak bir ölçüye sahip. Krallık yönetimi unsurlarını RPG elementleriyle birleştiren Milord’da vereceğiniz her karar bölgenin kaderini belirleyecek. Kararlarınızın doğrudan oyuna etki ettiği Milord’da şehir inşaat mekanikleri de bulunuyor.

12. New Cycle


Gaming Istanbul 2023 fuarında dikkat çeken New Cycle strateji ve şehir yönetimi türünün en başarılı örneklerinin arasında yer almaya geliyor. Yenilikçi oynanış mekanikleriyle bizi şaşırtan oyunda görevimiz kıyamet sonrası bir dünyada insanlığın öyküsünü yeniden kurgulamak olacak.

New Cycle bir post-apokaliptik strateji oyununun sunması gereken her özelliği ve çok daha fazlasını sunmaya geliyor. Şahane görünen yapısıyla

13. Sodaman

Sodaman, Vampire Survivors furyasında başarılı oynanış mekanikleri ve kendine has temasıyla farkını ortaya koyan yegane oyunlardan biri oldu. Sodalardan aldığı güçlerle sonu gelmez uzaylı güruhuna karşı savaşan Sodaman’de görevniz yeni sodaların, silahların ve stratejilerin kilidini açmak olacak.

Bağımlılık yapıcı yanıyla dikkat çeken rogue-lite aksiyon oyununun geliştirici koltuğunda pek başarılı Tape Corps ekibi oturuyor.

14. Restless Lands

Restless Lands, İskandinav mitolojisini temel almış durumda. Hikaye, düşmanlar ve sanat tasarımını bunun üstüne kuran Restless Lands bir 2D aksiyon platformer. Bununla beraber oldukça da zor bir oyun. Atlamak, zıplamak hatta savaşmak bile biraz sizi iyice zorlayacak.

Sonuç

Yerli oyunlar listemiz her geçen gün büyüyor. Bir sonraki nide radarı yazımızda bir süredir takipçisi olduğumuz diğer bağımsız oyunları inceleyeceğiz. Ülkemizde PC-konsol tarafında sayısız ekibin birbirinden başarılı oyunlara imza atması bizi çok heyecanlandırıyor.

Hakkında Furkan Oğur

Boş zamanlarında Raccoon City sokaklarında gezen mühendis adayı bir genç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir