Anasayfa > Listeler > Sony PlayStation Showcase’de Hangi Oyunlar Duyuruldu?
sony playstation showcase

Sony PlayStation Showcase’de Hangi Oyunlar Duyuruldu?

Son Playstation Showcase üzerinden 2 yıla yakın zaman geçti. İnsanların şişkinliği dün akşam yayınlanan yeni showcase ile son buldu. Peki showcase beklentileri karşıladı mı? Bu sorunun cevabı için sonuna kadar okuyun!

Şimdi Showcase içerisinde duyurulan oyunlara hep beraber bakalım. Bu yazıda etkinlik içerisinde dikkatimizi yakalayan oyunlardan bahsedeceğiz.

Phantom Blade Zero


Her Showcase gördüğümüz grafikleri ile meşhur asya menşeili oyunlar burada da karşımıza çıktı. Phantom Blade Zero’da sadece 66 günü kalan bir savaşçıya hayat vereceğiz. Bununla beraber oyunun en ilgi çeken yanı kesinlikle grafikleri ve animasyonları oldu. Bu kadar akıcı animasyonları görmek pek sık karşılaştığımız bir şey değil. Heyecanla bekliyoruz.

Ghostrunner 2

İlki 2020 yılında çıkan oyunun devamı bu yıl içerisinde çıkacakmış gibi duruyor. Cyberpunk temasını kullanan oyunun aksiyon sistemi daha da hızlanmış gibi gözüküyor. İlginç bir hikaye ile de karşımıza çıkarlarsa yılın sevilen oyunlarından biri olacağı aşikar.

Immortals of Aveum

EA’nin tek kişilik hikayeli oyunlara dönüşü devam ediyor. Need for Speed Unbound , Dead Space Remake ve Star Wars Jedi: Survivor ile iyi bir ivme tutturan Electronic Arts’da işler yolunda gidiyor diyebiliriz.

Ascendant Studios’un geliştirdiği Immortals of Aveum da gayet etkileyici bir duyuru fragmanıyla karşımıza çıktı. Fantastik FPS türündeki oyunun oynanışı da gayet keyifli görünüyor. Temmuz 2023 tarihinde çıkacak oyunu merakla beklemekteyiz.

Sword of the Sea

Abzu, The Pathless ve Journey gibi önemli oyunların sanatçısının yeni oyunu Sword of the Sea duyuruldu. Özellikle sanat dizaynı ile öne çıkan oyun izleyenleri adeta büyülemiş gibi duruyor. Elimizde net bir çıkış tarihi olmasa da bu oyunu istek listesine atmakta fayda var.

Neva

Bu showcase indie açısından da güzel geçti. Gris’in yapımcılarının yeni oyunu Neva izleyenleri hem büyüledi hem de derinden yaraladı. Gris’in sanat dizaynını kullanan oyun depresif hikayesi ile de bizleri üzecek gibi duruyor.

The Plucky Squire

Showcase içerisinde benim için en ilgi çekici oyunlarından birisi oldu. Hem iki boyutlu hem de üç boyutlu dünyada geçebilen Plucky Squire çok eğlenceli ve şirin gözüküyor. Küçükken hepimiz o oyuncak evlerin içlerinde gezmek istemişizdir. Plucky Squire da tam olarak bunu vadediyor gibi görünüyor.

Dragon’s Dogma 2


Hideaki Itsuno’yu çok seviyoruz. Dolayısıyla kendisinin yeni oyununu da aşırı merak ediyoruz. Devil May Cry 5 sonrası giriştiği Dragon’s Dogma II’yi de büyük bir heyecanla bekliyoruz. Karakterler, oynanış, atmosfer… Sanki bu seri Capcom’un Final Fantasy’si olacak gibi. Bekleyip görmekte fayda var.

Alan Wake 2

Gelelim gecenin en beğendiğim oyunlarından bir tanesine. Remedy’nin son oyunu Alan Wake II için sonunda bir oynanış fragmanı gösterildi. İki dakika olan bu fragmanda Alan’ın mahsur kaldığı dünyadan kaçmaya çalışmasını ve Saga Anderson adlı FBI ajanının bir cinayeti çözmeye çalıştığını görüyoruz.

Fragmanın en önemli kısmı ise Sam Lake’in bizzat oyun içerisinde gözükmesi. Bu neden önemli diye sorarsanız eğer size şöyle açıklayayım. Bildiğiniz üzere Max Payne, Alan Wake’in yazdığı bir karakter. Bununla beraber Max Payne’e yüzünü veren ilk kişi Sam Lake.

Bu da bizlere Alan Wake II içerisinde muhtemel Max Payne karakterini göreceğimizi gösteriyor. Hem Sam Lake’i oynayan karakteri de Max Payne’i seslendiren James McCaffrey seslendirmiş. Oyunun sonunda da Jesse Faden gelirse eğer Remedy Universe tam anlamıyla bağlanmış olacak.

Bekleyip görmekte fayda var efenim. Bu arada unutmadan söyleyelim oyun 17 ekimde bizler ile buluşacak. Bunun yanı sıra Epic Games özel olan oyun ön siparişe açıldı. Epic Games’de 322 TL, Playstation Store üzerinde ise 390 TL’ye satın alabilirsiniz.
ifr

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Geldik yılların dillerde dolaşan dedikodusunun son bulmasına. Metal Gear Solid 3 Snake Eater Remake sonunda duyuruldu. Sinematik bir fragman ile duyurulan oyun için net bir çıkış tarihi yok. Konami’nin hem inhouse hem de Virtous isimli firmadan destek alarak geliştirdiğini biliyoruz.

Bunun yanı sıra orijinal ses kadrosu da bu remake’de geri dönecekmiş. Açıkçası Metal Gear Solid serisinin hikaye olarak ilk parçasının oyuncularla bu şekilde buluşmasına acayip seviniyorum. Elbette ki bazı kaygılarım da yok değil.

Serinin yaratıcısı Hideo Kojima olmadan nasıl yapacakları büyük bir merak konusu. Kojima’nın dokunuşu olmadan bile fragman ruhsuz hissettiriyordu. Umarım oyun için aynısı olmaz. Hadi Konami göster gücünü.

Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1

Gecenin bir diğer Metal Gear Solid duyurusu ise MGS MASTER COLLECTİON VOL 1 oldu. Paketini içerisinde Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid 1, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater bulunacak.

Bu paket şuanlık Playstation 5’e gelecekmiş gibi gözüküyor. Fakat şunu söyleyebilirim ki diğer platformlara gelmesi de olası.

Vol 1’in çıkışından sonra da Vol 2’nin duyurulacağını düşünüyorum. Vol 2 içerisinde ise Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Metal Gear Solid: Peace Walker, Metal Gear Solid: Ground Zeroes ve Metal Gear Solid V: The Phantom Pain bulunacaktır. İlerleyen tarihlerde daha net bilgileri göreceğimize eminim.

Marvel’s Spider-Man 2

Sonunda PlayStation Showcase teki en heyecan verici oyunlardan birine geldik. Spider-Man 2’den yaklaşık olarak 10 dakikalık yeni bir oynanış gösterildi. başında Avcı Kraven’ı görüyoruz. Kraven yaptığı avlardan sıkılmış bir vaziyette. Dolayısıyla kendine yeni bir av arıyor ve yardımcıları ona New York’un suçlularını gösteriyor. İşte oynanış da tam bu noktada başlıyor.

Görüyoruz ki Peter Parker niheyet simbiyot ile özdeşleşmiş. Bununla beraber oyuna yeni eklenen simbiyot saldırılarını da ortaya çıkmış oldu. Birkaç düşmanı havalı hareketlerle etkisiz hale getirdikten sonra sonra oyun bizi Miles’a geçmemizi istiyor. Miles ise yeni kostümüyle hızlı bir şekilde fırlatabiliyor ve wingsuit açıp havada süzülüyor.

Yine yan oyundan bildiğimiz şekilde elektrik gücüyle saldırılar yapabiliyor. Oynanışın son kısmında ise Uncharted soslu bir aksiyon sekansına giriyoruz. Bu ilk oyunda da olan bir şeydi. Ancak devam oyununda bunun artacağının sinyallerini görüyoruz.

Genel olarak oyunun renk paletinin değiştiğini ve yeşil, sarımtırak bir atmosferi benimsediğini söyleyebiliriz. Oyunun çıkış tarihi olarak 2023’ün sonbaharı işaret edildi.

Project Q Duyuruldu

Sony PlayStation Showcase sonuna gelirken çok sevgili Jim Ryan bir kaç yeni donanımda duyurmayı ihmal etmedi. Project Q adındaki yeni konsol-kontrol ilginç gözüküyor. Ancak bu cihaz yıllardır beklediğimiz yeni bir taşınabilir PlayStation iterasyonu değil. PlayStation 5’iniz açıkken uzaktan oynayabileceğiniz ve çoğunlukla ev içerisinde deneyim edebileceğiniz bir yan ürün.

Sonuç

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben Sony PlayStation Showcase sunumundan kesinlikle keyif aldım. Görmek istediğim çoğu şeyi gördüm. Fakat söylemeliyim ki biz Playstation hayranlarının beklediği sunum yine de bu değildi. “Playstation 5’in ikinci dönemi başlıyor” başlığıyla ile ortaya çıkan sunum bunu karşılayamadı.

Sunum öncesinde gözükmesine kesin gözüyle bakılan Silent Hill 2 Remake, Final Fantasy 7: Rebirth, The Last of Us Factions, Santa Monica, Bluepoint ve Sucker Punch gibi stüdyoların yeni oyunlarını göremedik. Bundan dolayı bir çok hayranın sinirli olmasını anlayabiliyorum.

Sonuçta iki yıl sonra gelen bir etkinliğin büyük etki yaratması gerekiyordu. Bir kenara koyarsak vasatın üstü bir etkinlikti. Umuyorum E3 döneminde yapılacak Summer Game Fest, Xbox&Bethesda sunumu bu etkinliğin üstüne çıkmayı başarır. Son olarak sizlere geçen hafta Türk Oyun Sektöründeki önemli bir haberin bağlantısını bırakıyorum. Sağlıkla kalın!

Hakkında Furkan Oğur

Boş zamanlarında Raccoon City sokaklarında gezen mühendis adayı bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir