Anasayfa > Oyun Haberleri > Battlefield Mobil Oyunu 2022 Yılında Geliyor

Battlefield Mobil Oyunu 2022 Yılında Geliyor

EA Battlefield mobil oyununu duyurdu. Mobil platformlar için geliştirilen oyun 2022 yılında çıkış yapacak. Detaylar haberimizde.

Yeni oyunla beraber Battlefield serisi ilk kez mobil platformlara ve tabletlere gelecek. DICE ve Industrial Toys ortaklığında yapılacak olan oyunun 2022 yılında çıkış yapması planlanıyor.

Electronic Arts bünyesindeki DICE şirketinin yöneticisi ise oyun hakkında bir demeç verdi. Oskar Gabrielson oyunun tamamen ayrı bir yapım olacağını ve halihazırda PC ve konsollar için geliştirilen oyun ile bir bağlantısı olmadığını ifade etti.

“Mobil oyunumuz tamamen ayrı bir yapım olacak. Bir yandan konsollar ve PC için geliştirdiğimiz oyundan tamamen farklı bir oyun olmasını planlıyoruz. Sadece mobil platform için geliştireceğimiz oyun, Industrial Toys şirketi tarafından sıfırdan yapılacak.

Mobil Battlefield deneyiminde oldukça geniş kapsamlı ve beceriye dayalı bir oynanış bekleyebilirsiniz.”

Mobil oyun dünyasında PUBG ve Call of Duty’nin başarısı Electronic Arts’ı yeni bir hamle yapmaya itti diyebiliriz. Yayıncı firma DICE ve Industrial Toys’un yapacağı yeni oyunla beraber Battlefield serisini mobil platform sektöre tanıtmaya hazırlanıyor.

Yeni Battlefield Oyunu Yolda

DICE aynı zamanda yeni bir Battlefield oyunu üzerinde çalışıyor. Yakın zamanda Battlefield serisine eklenecek yeni proje ise eş zamanlı olarak dört stüdyo tarafından geliştiriliyor. Electronic Arts’ın en geniş çaplı Battlefield oyunu olacak olan yapım, DICE Los Angeles, Criterion, Electronic Arts Gothenburg ve Industrial Toys tarafından yapılıyor.

Battlefield 6 Mayıs Ayında Duyurulabilir

Electronic Arts Gothenburg stüdyosu ise projeye katılan son ekip oldu. İsveç merkezli geliştirici ekibin yeni Battlefield oyunundaki teknolojiyi bir sonraki seviyeye taşıyacağı belirtilse de oyunun çıkış tarihi konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yeni oyunda 120 kişi kapasiteli devasa çok oyunculu savaşlar olacağı geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir