Anasayfa > Oyun Haberleri > Bir Sonraki The Sims Oyunu Online Olabilir

Bir Sonraki The Sims Oyunu Online Olabilir

Çoğu oyuncu The Sims serisini yıllardır devam eden, tekli oyunculu bir yaşam simülasyonu olarak bilir. Yeni jenerasyon konsolların ve teknolojilerin ise artık çok yakın olmasıyla The Sims serisi de yeni bir boyuta ulaşabilir.

İlk oyun olan The Sims’ten 2 yıl sonra Aralık 2002‘de çıkış yapan The Sims Online fazla oyuncu bilmez. Sims serisinin oynanışını çoklu oyunculu ortama uyarlamakta zorluk çeken Maxis 2008 yılında The Sims Online’ın kapılarını kapatmıştı. Bu başarısız deneyimin ardından The Sims 2,3 ve 4, hatta ek paketlerin hiçbirinde, galeri özeliğinin dışında, çoklu oyunculu bir element görmemiştik. Mobil oyunlarda arkadaşlık sistemi üzerinden yürüyen bir çevrimiçi sistem olsa da bu sistemin oynanışa büyük herhangi bir etkisi bulunmuyordu.

The Sims

Tabi ki Maxis, Sims dünyasını çevrimiçi hale getirmeye çalıştığı zamanlar, yani 2002’de, hem bilgisayar donanımları hem de internet kapasiteleri Sims’in kocaman açık dünyasını, aynı anda binlerce evde farklı uğraşlar yapan Sim’leri kaldırabilecek düzeyde değildi. Aradan geçen 18 yılda hem bağlantı ve internet teknolojisi hem de bilgisayarların yapabilecekleri bir hayli gelişti. Dolayısıyla EA Games bir sonraki Sims oyununda çoklu oyunculu bir sistemi oyuna dahil edebilir.

Daha önceki bir yazımızda EA Games’in 2020 finansal yılı istatistiklerini ve ilerdeki planlarını ve CEO Andrew Wilson‘ın açıkladıklarını yazmıştık. Sims serisi için de açıklamalar yapan Wilson, yeni oyunu bir sonraki jenerasyon için düşündüklerini, platformlar arası oynanış ve bulut sistemi gibi yeni teknolojilere dikkat çekerek belirtti. 2008’de kapanan Sims Online’ı da “sosyal etkileşim ve rekabet” konuları adı altında anan Wilson, bir sonraki oyunun küçük çaplı da olsa çoklu oyunculu bir sistem içerebileceği düşüncesini verdi.

The Sims serisinin yeni üyesinin çoklu oyunculu olmasını ister misiniz? Düşüncelerinizi Facebook grubumuza katılarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir