Anasayfa > Blog > CS 1.6 FPS Gösterme – Arttırma Yöntemleri

CS 1.6 FPS Gösterme – Arttırma Yöntemleri

CS 1.6 oyununda FPS değerinizi gösterme ve yükseltme için uygulayabileceğiniz basit yöntemleri yazımızda kolay bir şekilde adım adım anlattık.

Counter-Strike 1.6, oldukça eski olmasına rağmen hâlâ hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine sahip. Birçok kişinin ilk oyunu olan, yıllara meydan okuyan CS 1.6’yı oynayanlar da oyunda bazı değişiklikler yapmak istiyor. Eğer siz de CS 1.6 oyununda FPS değerinizi göstermek istiyorsanız veya bunu yükseltmek istiyorsanız aşağıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz.

CS 1.6 El Değiştirme

CS 1.6 FPS Gösterme

CS 1.6 oyununda FPS gösterme için net_graph komutunu kullanabilirsiniz. Fakat bu komutla birlikte FPS değeriniz her zaman istediğiniz yerde çıkmayabiliyor. Eğer net_graph arayüzünün haritanın, can değerinizin veya paranın üzerini kapatmasını istemiyorsanız aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

CS 1.6 FPS Gösterme Kodu

  • Tab’in üzerinde bulunan é tuşuna basarak konsolu açın
  • Aşağıdaki kodu girin
  • +graph; net_graph 3; graphheight 500; net_graphpos 1; net_graphwidth 200
  • Çıkan arayüz sayesinde FPS değerinizi anlık olarak görebilirsiniz
cs 1.6 fps gösterme
CS 1.6’da net_graph arayüzü

Eğer bu kodla birlikte çıkan arayüz yine uygun değilse sayı değerlerini değiştirerek net_graph’in yerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Uygun bölgeyi bulamadıysanız kullandığınız çözünürlüğü ve istediğiniz yeri yorum olarak belirterek yardım isteyebilirsiniz. -graph komutu ile bu arayüzü tamamen kapatabilirsiniz.

CS 1.6’da FPS’inizi göstermenizin ardından daha iyi performans almak, FPS değerinizi yükseltmek istiyorsanız aşağıdaki yöntemlere göz atabilirsiniz.

CS 1.6 FPS Arttırma

Eğer bilgisayarınız gerçekten güçsüzse ve FPS’inizin düşük olma sebebi buysa yapabileceğiniz bazı temel şeyler var. Bunlar ekran kartı sürücünüzü güncellemek, çözünürlüğünüzü ve oyun ayarlarını düşürmek ve ayarlar kısmından “düşük video kalitesi”ni işaretlemek. CS 1.6 oyununda Esc tuşuna tıklayıp Ayarlar menüsüne girmenizin ardından “Video” yani Görüntü seçeneğine tıklayarak CS 1.6’nın görüntü ayarlarına ulaşabilirsiniz.

cs 1.6 fps gösterme
CS 1.6 görüntü ayarları

CS 1.6 eski bir oyun olduğu için bilgisayarların yüksek FPS alamamasının sebebi donanımsal değil, yazılımsal. Yani ekran kartınız veya bilgisayarınız büyük ihtimalle CS 1.6’yı oynatmakta bir sorun yaşamıyor. Fakat yazılımsal sınırlar nedeniyle FPS’iniz belli bir değerde kalabiliyor.

Bunu önlemek için CS 1.6’nın görsel ayarlarından “Wait for vertical sync” yani “Dikey senkronizasyonu bekle” seçeneğini boş bırakmanız gerekiyor. Ardından konsola fps_max 0 kodunu girerek FPS sınırınızı tamamen kaldırıyorsunuz.

Bunları uygulamanızın ardından CS 1.6’da çok büyük ihtimalle FPS problemi yaşamazsınız. Sorularınız varsa yorumlar kısmından belirtebilirsiniz, iyi oyunlar!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir