Anasayfa > Blog > En İyi CS:GO Crosshair Kodları

En İyi CS:GO Crosshair Kodları

Profesyonel oyuncuların tercihlerini ve gerekli bilgileri topladık, en uygun CS:GO crosshair kodları yazısıyla umarız yardımcı olabiliriz.

Counter-Strike: Global Offensive’de ekranınızın ortasında bulunan, nereye baktığınızı işaret eden nişangâhınızı dilediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu kişiselleştirmeler sonucunda en rahat ettiğiniz ayarları en iyi performansı göstermek için kullanmanız gerekiyor. Her ne kadar rahatlık önemli olsa da crosshair seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var, yazımızda bunlara değinerek profesyonel oyuncuların crosshair tercihlerine yer verdik.

CS:GO Nokta Crosshair

En İyi CS:GO Crosshair Kodları

CS:GO’da kendinize uygun crosshair ayarınızı yaparken dikkat etmeniz gereken birçok unsur bulunuyor.

  • Nişangâhınızı mümkün olduğunca küçük tutun.
  • Rahat hissedebiliyorsanız nokta nişangâhla oynamayı düşünebilirsiniz.
  • Silahı sıktıkça büyümeyen bir crosshair tercih edin.
  • Haritadaki unsurlarla çakışmayacak bir renk kullanın.
  • Nişangâhı görmekte sorun yaşıyorsanız dış çizgi kullanabilirsiniz.

Küçük crosshair kullanımı sayesinde nişan almak istediğiniz piksele daha kesin bir şekilde ulaşabilirken büyük crosshairlerde ekranınızın ortasından bir parçayı göremediğiniz gibi aynı zamanda nişan almanız da zor oluyor. Bu sorunu çözmek istiyorsanız şeffaf nişangâhlar kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Renk tercihinizde mümkün olduğunca haritalarda karşılaşmayacağınız bir renk tonunu seçmeniz sizin için mantıklı olacaktır.

csgo crosshair ayarları

Profesyonellerin CS:GO Crosshair Kodları (XANTARES, woxic, dev1ce ve dahası!)

Biraz da oyunu en üst seviyede oynayan gerek yerli, gerek uluslararası CS:GO profesyonellerinin tercihlerine göz atalım. İstediğiniz nişangâhın altındaki kodu konsola girerek CS:GO crosshair tercihinizi kullanabilirsiniz. Rahat bir şekilde kendi crosshair ayarlarınızı yapmak isterseniz de yazımızın sonunda bahsettiğimiz crosshair haritasına göz atabilirsiniz. Oyuncuların tercihlerinde zaman içindeki değişiklikler dolayısıyla yazıda gösterdiğimiz ayarlarla haritada bulunan nişangâhlar veya oyuncuların kullandığı son nişangâhlar farklılık gösterebilir.

Görsellerden crosshairlere göz atıp beğendiğinizin kodunu görselin aşağısından kopyalayarak CS:GO’da konsolunuza yapıştırabilirsiniz.

XANTARES CS:GO Crosshair

Şu anda Almanya’nın BIG takımında forma giyen başarılı temsilcimiz XANTARES’in nişangâh tercihi aşağıdaki şekilde. İnce, dış çizgi kullanımının görüldüğü bir crosshair.

xantares cs:go crosshair kodları

cl_crosshairalpha 255; cl_crosshaircolor 1; cl_crosshaircolor_b 50; cl_crosshaircolor_r 50; cl_crosshaircolor_g 250; cl_crosshairdot 0; cl_crosshairgap 0; cl_crosshairsize 3; cl_crosshairstyle 4; cl_crosshairusealpha 1; cl_crosshairthickness 0.5; cl_crosshair_drawoutline 0;

Woxic CS:GO Crosshair

Uluslararası arenada Türkiye’yi temsil eden esporculardan bir tanesi de woxic. Kendisi aşağıdaki crosshair ayarlarıyla oynamayı tercih ediyor. XANTARES’inkine benzer, fakat nispeten daha küçük bir crosshair.

woxic csgo crosshair ayarları
cl_crosshairalpha 200; cl_crosshaircolor 5; cl_crosshaircolor_b 129; cl_crosshaircolor_r 250; cl_crosshaircolor_g 50; cl_crosshairdot 0; cl_crosshairgap -1; cl_crosshairsize 3; cl_crosshairstyle 4; cl_crosshairusealpha 1; cl_crosshairthickness 0; cl_crosshair_sniper_width 1; cl_crosshair_drawoutline 0;

Device CS:GO Crosshair

Astralis takımında forma giyen, en başarılı CS:GO oyuncuları arasında bulunan device aşağıdaki ayarları tercih ediyor.

device cs:go crosshair kodları
cl_crosshairstyle 4; cl_crosshaircolor 2; cl_crosshairsize 2; cl_crosshairgap -2; cl_crosshairthickness 1; cl_crosshairdot 0; cl_crosshair_drawoutline 1; cl_crosshair_sniper_width 1; cl_crosshairalpha 250; cl_crosshaircolor_b 0; cl_crosshaircolor_g 213; cl_crosshaircolor_r 126;

S1mple CS:GO Crosshair

Na’Vi takımı adına mücadele eden tecrübeli Ukraynalı s1mple’ın kullandığı CS:GO crosshair ayarları aşağıdaki gibi.

s1mple csgo crosshair
cl_crosshairalpha 255; cl_crosshaircolor 5; cl_crosshairdot 1; cl_crosshairgap -1; cl_crosshairsize 1; cl_crosshairstyle 5; cl_crosshairusealpha 1; cl_crosshairthickness 0; cl_crosshair_drawoutline 0; cl_crosshair_sniper_width 1; cl_crosshaircolor_r 255; cl_crosshaircolor_g 255; cl_crosshaircolor_b 255;

ZywOo CS:GO Crosshair

Vitality’de forma giyen, en başarılı CS:GO oyuncuları arasında bulunan Fransız yıldız ZywOo aşağıdaki ayarlarla oynamayı tercih ediyor. Oldukça küçük bir nişangâh tercihi görüyoruz.

zywoo cs:go crosshair kodları
cl_crosshairalpha 255; cl_crosshaircolor 1; cl_crosshairdot 0; cl_crosshairgap -4; cl_crosshairsize 1; cl_crosshairstyle 4; cl_crosshairusealpha 1; cl_crosshairthickness 1; cl_crosshair_drawoutline 0; cl_crosshair_sniper_width 0*; cl_crosshaircolor_r 255; cl_crosshaircolor_g 255; cl_crosshaircolor_b 255;

CS:GO Crosshair Ayarlama Haritası

Steam Atölyesi’nde “Crashz Crosshair Generator” adıyla bulunan harita sayesinde kendi nişangâhınızı tercihlerinize göre ayarlayıp kodunuzu çıkarabiliyorsunuz. Haritada aynı zamanda birçok farklı oyuncunun ve yayıncının nişangâhlarına erişebiliyorsunuz.

Buraya tıklayıp haritaya abone olmanızın ardından CS:GO’da oyun içinde haritayı açarak crosshair ayarlarınızı dilediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. Cs:,Go şök iy bir oyun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir