Anasayfa > Blog > CS:GO Nokta Crosshair Yapma Kodu

CS:GO Nokta Crosshair Yapma Kodu

Popüler FPS oyununda CS:GO nokta crosshair kullanıp tertemiz headshotlar ile oyununuzu sürdürmek istiyorsanız doğru yere geldiniz.

Counter-Strike: Global Offensive, beşe beş oynanan taktiksel bir nişancı oyunu. Oyunda her FPS oyunu gibi ekranın ortasında bulunan bir crosshair bulunuyor, rakibimizi vurmak için de ekranın ortasındaki bu nişangahı kullanıyoruz. Herkes farklı bir nişangâh tercih ediyor, kimisi büyük crosshairle daha rahat oynarken kimisi daha küçük veya şeffaf crosshairlerle oyununu oynuyor. Bazıları da ekranın ortasında sadece bir nokta bulundurarak olabilecek en küçük, ama en etkili nişangâhlardan bir tanesini kullanıyor. Peki siz bunu nasıl kullanabilirsiniz, CS:GO’da crosshair nasıl nokta yapılır?

csgo-nokta-crosshair

CS:GO Nokta Crosshair Yapma

  • Esc’nin altındaki ” tuşuna basarak konsolu açın
  • Konsola aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın

Aşağıdaki kodu konsola kopyalayıp Enter tuşuna basınca crosshairimizi nokta yapmış oluyoruz.

Tuşa başınca konsol açılmıyorsa yazımızın aşağıdaki kısımından geliştirici konsolunu açmayı öğrenebilirsiniz.

CS:GO Nokta Nişangâh Kodu

cl_crosshairalpha 255; cl_crosshaircolor 1; cl_crosshairdot 0; cl_crosshairgap -5.5; cl_crosshairsize 1; cl_crosshairstyle 4; cl_crosshairusealpha 1; cl_crosshairthickness 1; cl_crosshair_drawoutline 0; cl_crosshair_sniper_width 0*; cl_crosshaircolor_r 255; cl_crosshaircolor_g 255; cl_crosshaircolor_b 255;

csgo

CS:GO Geliştirici Konsolu Açma

1. Yöntem: Steam > Kütüphane > CS:GO Sağ Tık > Özellikler > Başlatma Seçeneklerini Ayarla… diyoruz ve görseldeki gibi açılan alana -console yazıyoruz. Tamam diyerek komutu oyuna entegre etmiş oluyoruz.

2. Yöntem: Oyunu açtıktan sonra Ayarlar > Oyun Ayarları kısmına ilerleyip, listenin başlarındaki Geliştirici Konsolunu Etkinleştir[~] kısmını ‘Evet’ olarak değiştiriyoruz. Aşağıdaki görselde bu kısım da mevcut. İyi oyunlar!

CS:GO Nokta Crosshair Neden Avantajlı?

Crosshairinizi nokta olarak kullanmanız mümkün olan en küçük nişangâhı size sunar, bundan dolayı da nişan alırken gördüğünüz alan mümkün olduğunca fazla olur. Bu durum da daha büyük ve ekranı kaplayan nişangâhlar kullanan rakiplere karşı size avantaj sağlar.

CS:GO’da Crosshairin Önemi – Crosshair Yapma

Öncelikle crosshairin her zaman küçüğünün makbul olduğunu belirtelim. Amacımız mümkün olduğunca ekranın ortasına bakabilmek olduğu için nişangâhımızın aralığını mümkün oldukça küçük kullanmak, rahat hissediyorsanız nokta olarak kullanmanız size avantaj sağlayacaktır. Buraya tıklayarak kendi istediğiniz crosshairi oluşturup kodunu alarak oyunda kullanabilirsiniz. Nokta crosshair kullanmak isterseniz yazımızdaki kodları alabilirsiniz.

Counter-Strike: Global Offensive Hakkında

Ağustos 2012’de Valve tarafından piyasaya sürülen CS:GO, çıkışından beri gelen güncellemeler, espor arenası, operasyonlarıyla birlikte oyun dünyasına damgasını vurmuş efsane bir yapım. FPS türünün en iyi örneklerinden olan Counter-Strike serisindeki son oyun olan Global Offensive’i Steam üzerinden bedavaya oynayabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir