Anasayfa > Blog > CS 1.6 Crosshair Küçültme Yöntemi

CS 1.6 Crosshair Küçültme Yöntemi

Counter-Strike serisinin efsane oyunlarından CS 1.6 kapsamında crosshair küçültme işleminizi yaptıracak kodu yazımızda paylaştık.

Counter-Strike serisinde genel olarak oyunlar size çok büyük kişiselleştirme seçeneği sunuyor. Özellikle CS:GO’da gördüğümüz bu olay sayesinde çok yaratıcı crosshairler üretebiliyor, oyunun ayarlarıyla oynayabiliyoruz. Bu değişiklikler CS:GO’daki kadar olmasa da CS 1.6’da da bulunuyor. Fakat serinin eski oyununda oyuncuların aradığı bir şey var: Crosshair küçültme.

CS 1.6’nın oyunculara sunduğu nişangâh seçenekleri, maalesef CS:GO’nunki kadar zengin değil. Oyunun kendi menüsünden crosshairinizi yeteri kadar küçültemiyorsunuz, bunu yapmanız için bazı kodlar girmeniz gerekiyor. Bunu yapmak ise gayet kolay. Aşağıdaki adımları izleyerek CS 1.6 crosshair küçültme işleminizi gerçekleştirebilir, oyun deneyiminizi daha rahat bir hâle getirebilirsiniz. Oyuna girmenizin ardından é tuşuyla açtığınız komut konsoluna girerek bazı kodlar yazıp CS 1.6 oyunundaki crosshairinizi daha küçük bir hâle getiriyorsunuz.

cs 1.6 sağ ele alma

CS 1.6 Crosshair Küçültme Kodu

  • Oyunda bir haritaya girin
  • é tuşuna basarak konsolu açın
  • cl_dynamiccrosshair 1 kodunu girin
  • +duck kodunu girin
  • cl_lw 0 kodunu girin
  • -duck kodunu girin

Sırasıyla bunları yapmanızın ardından CS 1.6’da çok daha küçük bir crosshaire sahip olacaksınız. Adımların açıklaması ise gayet basit. İlk yazdığımız kodla birlikte crosshairimizi dinamik hâle getiriyoruz, yani biz eğilince küçülmesinin yolunu açıyoruz. Bunun ardından +duck koduyla karakterimizi sürekli olarak eğilme moduna sokuyoruz, bu sebeple de crosshairimiz küçülüyor. cl_lw 0 koduyla bunu kalıcı hâle getiriyoruz ve -duck komutu ile ayağa kalktıktan sonra da küçük crosshair ile oynamaya devam ediyoruz.

CS 1.6 Diğer Kodlar

Oyunda bulunan birçok diğer kodla da deneyiminizi kişiselleştirebilirsiniz. CS 1.6 FPS gösterme rehberi sayesinde oyun içerisinde bilgisayarınızın performansını gözlemleyebilirsiniz – her ne kadar CS 1.6 bu devirde çok zorlayıcı bir oyun olmasa da. Buna ek olarak oyunda silah tutmak için kullandığınız eli değiştirmek isterseniz CS 1.6 el değiştirme rehberimize de göz atmanızı öneririz. Aynı zamanda CS:GO da oynuyorsanız CS:GO bunny kodu, CS:GO ölümsüzlük kodu, CS:GO mermi sekmeme kodu gibi komutlarla arkadaşlarınızla oynadığınız özel oyunlarda eğlencenize eğlence katabilirsiniz.

İhtiyacınız olan bir kod veya herhangi bir sorunuz varsa yorumlarda belirtmekten çekinmeyin.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir