Anasayfa > Blog > CS:GO Konsol Açma

CS:GO Konsol Açma

Konu Valve olduğu zaman oyunlarında konsol kodlarını kullanmak şart oluyor. Bu yüzden size CS:GO konsol açma işlemini anlatacağız.

Normalde oyunda konsol diğer valve oyunları gibi, klavyemizin sağ üst kısmında bulunan ‘é’ butonu ile açılıyor. Fakat şirket CS:GO için farklı bir tutum sergilemiş ve çoğu insan oyunu ilk yüklediğinde varsayılan olarak konsol kısmına erişim engelleniyor. Biz biliyoruz ki çoğu Counter-Strike oyuncu konsol komutları ile bir şeyler değiştirmeden yapamaz. Hatta birçoğumuzun da eli bu formüle yatkın olduğu için ayarlardan kontrol edilebilen şeyleri dahi buradan hallederiz. Konsola erişim sağladıktan sonra aşağıdaki yazımızdan da faydalanarak üst düzey bir performans sergileyebilirsiniz.

CS:GO Rekabetçi Kodları

Peki standart olarak kapalı gelebilen bu duruma nasıl müdahale edeceğiz. Bunun için iki formül var, ikisini de sizinle paylaşacağız.

CS:GO Konsol Açma İşlemi

İki formülde de kapı aynı yere çıkmakta, yani dilediğinizi seçip oyununuza uygulayabilirsiniz.

  • 1. Yöntem: Steam > Kütüphane > CS:GO Sağ Tık > Özellikler > Başlatma Seçeneklerini Ayarla… diyoruz ve görseldeki gibi açılan alana -console yazıyoruz. Tamam diyerek komutu oyuna entegre etmiş oluyoruz.

cs go konsol açma

  • 2. Yöntem: Oyunu açtıktan sonra Ayarlar > Oyun Ayarları kısmına ilerleyip, listenin başlarındaki Geliştirici Konsolunu Etkinleştir[~] kısmını ‘Evet’ olarak değiştiriyoruz. Aşağıdaki görselde bu kısım da mevcut. İyi oyunlar!

counter-strike global offensive konsol açma

CS:GO Konsol Açma Hatası Çözümü, CS: GO Konsol Açılmıyor

Konsola ulaşmak istediğinizde başaramıyorsanız bunun çeşitli sebepleri bulunabilir. Örneğin erişim tuşunu değiştirmiş olmanız bu ihtimallerden birisi. Klavye, Fare ayarları bölümünde farklı bir tuş atayıp atamadığınızı kontrol edebilirsiniz ve farklı bir tuş atayarak deneme yapabilirsiniz.

Bunun dışında oyun ayarlarıyla ilgili yaşanabilen bir sorunun da buna neden olabildiğini hatırlatalım. 1. yöntem ile başlatma seçeneklerini kullanmanızı tavsiye ederiz. Sorununuzu çözeceğini belirtebiliriz.

Umarız yazımız Counter-Strike: Global Offensive konsol açma sorununuzu aşmanız için size yeterince destek olabilmiştir. İyi oyunlar ve keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir