Anasayfa > Blog > CS:GO Mouse İle Zıplama Kodu

CS:GO Mouse İle Zıplama Kodu

Valve’in popüler CS:GO oyununda mouse / fare tekerleği aracılığıyla zıplama kodu ile daha rahat bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Counter-Strike, oyunculara nişangâh, silah tutuşu, kontrol konularında büyük bir esneklik sağlıyor. Genellikle WASD tuş dizilimiyle oynanan bu oyunda isteyen kişiler istediği kontrolü tek tuşla değiştirme şansına sahip. Bunların arasında fare tekerleği ile zıplama da bulunuyor. Siz de bu ayarı denemek istiyorsanız aşağıdaki kodu konsola girerek CS:GO mouse tekerleğiyle zıplama kodunu aktifleştirebilirsiniz.

CS:GO Bunny Kodu

CS:GO Mouse Tekerleği İle Zıplama Kodu

  • bind mwheeldown +jump

Bu kodu ” tuşuyla açtığınız konsola girerek yapıştırabilir, ardından sadece farenizin tekerleğini aşağı çekerek çok daha hızlı bir şekilde zıplayabilirsiniz. Bu ayar size gerek aniden zıplamanız gereken durumlarda, gerekse de bunny-hop yapmaya çalışırken yardımcı olacaktır.

Ayarı sadece fare tekerleğini aşağı çekerek değil, aynı zamanda yukarı çekerek de kullanmak isterseniz bind mwheelup +jump komutunu kullanabilirsiniz.

CS:GO Mouse ile Zıplama İptal Etme

mouse ile zıplama

Oyun ayarlarına girmenizin ardından “Klavye/Fare” sekmesine girerek de kullandığınız kontrolleri dilediğiniz gibi kişiselleştirme imkânınız bulunuyor. Zıplama yazan boşluğa tıklayıp zıplamak için kullanacağınız komutu girerek (fare tekerleğini yukarı ya da aşağı oynatarak) ayarlar menüsünden de CS:GO oyununda fare tekerleğiyle zıplama tercihinizi kullanabilirsiniz.

Eğer bu ayarı iptal etmek istiyorsanız da oyunun ayarlar kısmından seçeneklerinizi istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.

CS:GO’da fareyle zıplama özelliğinin nasıl kullanabileceğini bu yazımızda sizlere anlattık. Yazıda aradığınızı bulamadıysanız veya farklı sorularınız varsa yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar diliyoruz!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir