Anasayfa > Blog > CS:GO Paraşüt Kodu – Tuş Atama Yöntemi

CS:GO Paraşüt Kodu – Tuş Atama Yöntemi

Valve’in popüler FPS oyunu CS:GO kapsamında paraşüt alma kodu ve bunun için gereken tuş atama yöntemini bu yazımızda anlattık.

CS:GO, yıllardır piyasada olmasına rağmen oyuncu sayısı açısından hâlâ zirvede bulunan bir eser. Valve’in amiral gemisi, 2012 yılının Ağustos ayında piyasaya sürülmesine rağmen zirveyi zorlamayı sürdürüyor. Yıllardır piyasada bulunan oyunun geliştiricileri de doğal olarak oyunun başarısını sürdürebilmek için bol bol yeni içerik getiriyor. Bu yeni özelliklerden bir tanesi de oyunda kullanabileceğiniz paraşüt.

Paraşütü kendiniz almak istiyorsanız bunu rekabetçi maçlarda, resmî sunucularda yapmanız imkânsız. Fakat arkadaşlarınızla oynadığınız, sadece eğlence aradığınız maçlarda eğer sunucu sizinse paraşüt kodunu yazabiliyorsunuz. Sunucuda hileler açık olduğu sürece kullanabileceğiniz CS:GO paraşüt kodundan aşağıdaki şekilde yararlanabilirsiniz. Sonrasında belirttiğimiz tuş atama kodu ise envanterinize tek tuşla paraşüt alabilirsiniz.

CS:GO Konsol Açma

CS:GO Paraşüt Kodu Kullanma

  • Oyun içinde konsolu ” tuşuyla açın
  • Konsolu açmanızın ardından sv_cheats 1 komutunu yazın
  • parachute komutunu yazın

Böylece sunucunuzda hileleri aktif etmenizin ardından paraşüt kodunu yazarak envanterinize paraşüt alabiliyorsunuz. Yüksek bir yerden düşerken boşluk tuşuna basılı tutarak paraşütünüzü kullanabilir, düşüş hasarı almanızı engelleyebilirsiniz.

Peki bu paraşütü almak için tek tuş kullanmak istiyorsanız ne yapmanız gerekiyor? Gelin CS:GO paraşüt tuşu kodu tuş atama yöntemini de anlatalım.

CS:GO Paraşüt Kodu Tuş Atama

  • CS:GO’da konsolu ” tuşuyla açın
  • sv_cheats 1 yazın
  • bind p parachute kodunu yazın

Yukarıdaki kodu kullanarak P tuşuna paraşüt alma işlemini atayabilirsiniz. Bu sayede P tuşuna bastığınız anda paraşüt envanterinize gelecektir. Başka bir tuş kullanmak istiyorsanız P yerine istediğinizi yazarak komutu kendi isteğinize göre kişiselleştirebiliyorsunuz.

CS:GO Paraşüt Nasıl Kullanılır?

CS:GO’da paraşütü envanterinize almanızın ardından yapmanız gereken tek şey oyun içinde yüksek bir yerden düşerken zıplama tuşuna (varsayılanı boşluk) basılı tutmak. Bu sayede daha hafif bir düşüş yaşar, düşmenizin ardından hasar görmezsiniz.

Paraşüt kodunu kullanmak için konsolu açmakta sorun yaşıyorsanız yukarıdaki butondan ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz. CS:GO ile ilgili diğer yazılarımıza da göz atabilir, eksik bulduğunuz veya merak ettiğiniz bir konu varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir