Anasayfa > Oyun Haberleri > DOOM 2 Sandy Petersen Adlı Tasarımcının Evinden İlham Alınarak Yapılmış

DOOM 2 Sandy Petersen Adlı Tasarımcının Evinden İlham Alınarak Yapılmış

DOOM 2 Sandy Petersen adlı tasarımcının evinden ilham alınarak yapılmış. Evin her bir köşesini oyuna başarılı bir şekilde ekleyen Id Software’in sırrı 26 yıl sonra ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.

DOOM 2, 1994 senesinde piyasaya sürülen bir FPS (First Person Shooter) oyunudur. John Carmack ve John Romero önderliğinde geliştirilen oyun, çıktığı dönemin en çok ses getiren oyunları arasında yerini aldı. DOOM 2’nin o dönemde çok ses getirmesinin en büyük etmenleri içerdiği vahşet ve oyunda bulunan şeytani sembollerdi. 90’lı yılların başlarında oyunlarda kanlı içeriklerin bulunması bile çok tartışılırken Id Software, duvarlarda Pentagram sembolleri olan ve elektrikli testere ile iblis doğradığımız bir oyunu piyasaya sürünce doğal olarak hem oyuncuların hem de ailelerin dikkatini çekti.

DOOM 2 Sandy Petersen Adlı Tasarımcının Evinde Geçiyor

Az önce de bahsettiğimiz gibi oyunun bölüm tasarımları o dönem için oldukça aykırıydı. Oyunun on altıncı bölümü ise DOOM 2’nin tasarımcılığını üstlenen Sandy Petersen’in evinden ilham alınarak yapıldı. Petersen’in YouTube üzerinden paylaştığı videoda, hem kendisinin evini ufak da olsa geziyor hem de nostalji turuna çıkıyoruz. Evin üst katı her ne kadar oyunda olmasa da videoda da görüldüğü üzere evin mutfağından garajına kadar her yeri DOOM 2’ye uyarlanmış. Bu detay, oyunun son bölümünde yer alan bir gizli odayı hatırlatıyor. Eğer son bölümde Icon of Sin adlı yaratığın hemen altındaki odaya giriş yaparsanız John Romero’nun kafasını kazığa geçirilmiş bir halde bulabilirsiniz.

DOOM Eternal Nintendo Switch Versiyonu 8 Aralık’ta Geliyor

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir