Anasayfa > Listeler > En Harika RPG Maker Oyunları

En Harika RPG Maker Oyunları

Bu listemizde, hikaye anlatımı konusunda aşmış ve retro grafiklerin dahi ne kadar etkileyici olabileceğini kanıtlamış RPG Maker oyunlarını listeleyeceğiz.

RPG Maker oyun motorunu tanımayanlar için çok kısa bir özet yaparak listemize geçelim. RPG Maker birden fazla programıyla ios, android, windows, mac ve linux işletim sistemleri için oyunlar yapılabilen bir oyun motoru. Fakat böyle söyleyince yanlış bir anlaşılma olmasın. Alıştığımız AAA sınıfı yüksek çözünürlükteki oyunlardan ziyade farklı bir türde oyunlar sunabiliyor. Programın sağlayabildiği kısıtlı imkanların yaratıcılık ve hikaye anlatımı açısından pek de sorun yaratmadığını ise listemizdeki oyunlar bize gösteriyor. Özellikle listenin ilk 3 oyununa ev sahipliği yapan Freebird Games, gerçekten de bizlere sunduğu geniş evren ile bir tebriği hak ediyor. 2D Oyunları seviyorsanız aşağıdaki listemizi de okumanızı tavsiye ederiz.

Son Yılların En İyi 2D Platform Oyunları

To The Moon

Evet, oyun motorundan çıkmış en bilindik ve harika oyunu sayarak başlayalım. To The Moon gerçekten de etkileyici bir hikayeye sahip. Freebird Studios tarafından geliştirilen oyun, hikayesinin temeli nedeniyle bilim kurgu ögelerine ev sahipliği yapıyor olmasına karşın, muhteşem bir dramı da karşımıza çıkartıyor. Ortalama hikaye süresi 6 saat kadar olsa da, DLC’lerle birlikte 10 saate kadar uzayabiliyor. İşin güzel yanı ise DLC paketinin ücretsiz olarak Steam’de sunuluyor olması.

Bird Story

Yine bir Freebird Studios oyunu olan Bird Story ile küçük bir çocuğun hayal dünyasına ufak bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Oyun To The Moon’a göre çok daha soyut bir anlatıma sahip ve hiçbir diyalog yaşanmadan hikaye döngüsünü tamamlıyor. Buna karşın 2-3 saatlik oyun süresi ile zamanın nasıl geçtiğini bile anlayamıyoruz.

Finding Paradise

Cenneti Bulmak adıyla dilimizi çevirebileceğimiz, listedeki son Freebird Studios oyunu olan Finding Paradise gerçekten eşsiz bir oyun. To The Moon’dan epey bir yıl sonra yayınlanmış olması sebebiyle oyunun yapımcıları da kendilerini epey bir geliştirmiş. Spoiler geçmek gibi olmasın ama ufacık bir ayrıntı verelim, hikaye yine tanıdık simalarla ilerliyor. Doktorlarımız yine bir insanın hayallerini yaşamış gibi hissetmesini sağlamanın peşinde.

OneShot

OneShot Wallpaper

Niko isimli kediyi yönettiğimiz oyun karanlık bir dünyada başlar. Buraya kadar Undertale seven oyunculara tanıdık gelmiştir, onlar için bu söylediklerimiz dahi yeterli, gidip alabilirler. Sürreal bir dünyada geçen bulmaca ve macera türlerine dahil olmayı başarabilen OneShot, sunduğu harika grafikleriyle de oynanmayı hakkediyor. 4. duvarınızı da sağlamlaştırmayı unutmayın, çünkü OneShot onu yıkmaya geliyor.

Hotel Anatolia

Ülkemizde yapılan Hotel Anatolia kısa süreli oynanışı ve çok ucuz fiyatıyla karşımıza çıkıyor. Oyun korku türünü bu oyun motorunda gayet iyi sunabildiği için ‘En Harika RPG Maker Oyunları’ listemize girmeye hak kazandı. Eğer izlenecek bir korku filmi arayışındaysanız, en fazla o uzunlukta süren Hotel Anatolia oyununa bir şans tanıyabilirsiniz.

Rakuen

Polygon ve Rock Paper Shotgun gibi büyük medyalar tarafından dahi yüksek puanlar alan, Steam’de ‘Son Derece Olumlu’ şeklinde bir kullanıcı oylamasına sahip olan ve 84 puanlık Metacritic notuyla karşımıza çıkan bir oyun var sırada. Rakuen muhteşem bir macera ve eşsiz bir hikaye anlatımına sahip. Grafikleriyle de birleşince çok tatlı bir animasyon filmin içine sürüklüyor bizleri. İçerisindeki fantastik ögeleri de es geçmek olmaz.

Always Sometimes Monsters

Bir yazarı canlandırdığımız oyunumuz, listenin önceki oyunlarından epey farklı kalıyor. Daha gerçekçi bir dünyada, daha gerçekçi sorunlarla, retro grafikler çerçevesinde karşılaştığımız Always Sometimes Monsters oyuncuları da dumura uğratıyor. Çünkü RPG oyunlarda “Yaa, ne tatlı” yapmaya alışmışız. Listenin diğer oyunlarını oynayıp sevdiyseniz Always Sometimes Monsters’ı oynamak tamamen sizin tercihiniz. Kendi başına RPG Maker motorundan çıkabilecek en enfes oyunlardan birisi olsa da herkese hitap etmediğini belirtmekte fayda var.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

2 Yorumlar

  1. bu oyunları oynicam sorum şu
    -hepsi paralı mı? yoksa ücretsiz mi?.
    – Türkçe yamaları var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir