Anasayfa > Blog > F5 Ne Demek, F5 Çek Nedir?

F5 Ne Demek, F5 Çek Nedir?

Sosyal medya platformlarında karşımıza sıklıkla çıkan bir söylem olan F5 ne demek ve F5 çek ne anlama geliyor yazımızda anlatalım.

Sosyal medyada insanlar görmek istemedikleri bir görüşle karşılaştıklarında, bu görüşle tekrar karşılaşmamak için kişileri engelleyebilirler. Eğer görüşün kullanıcı görüşün saçmalığını da alaycı bir tavırla eleştirmek istiyorsa engellemeden önce paylaşımın altına “F5” ya da “F5 çek” diyebilir.

Bruh Ne Demek?

Kısacası birisi F5 yazdığında, etiketlediği ya da altına yorum yazdığı kişiye “Seni engelledim, sayfayı yenileyebilirsin” demiş olur. Sonuç olarak PC kullanıcıları bu butonu ‘Yenile’ komutuyla birlikte kullanmaktalar. Sosyal medyada yaygınlaşan bu söylemde komut haliyle işlevinin ne olduğunun da önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Bir kullanıcı sizin yorumunuzun ya da paylaşımınızın altına bunu yazdılarsa, sizinle alay ettikleri sonucu çıkarabilirsiniz. Görüşünüze katılmayan bu insanlar sizi engellerler ve bununla ilgili size bıraktıkları son notlarında sayfayı yenilemenizi size tavsiye ederler.

Facebook gruplarından çıktığı düşünülen söylem bugün Facebook’un dışarısında Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında da kullanılmaktadır.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir