Anasayfa > Blog > FP Ne Demek, FP Ürünü Nedir?

FP Ne Demek, FP Ürünü Nedir?

İnternet mecralarının bizlere kazandırdığı tabirlerden birisi olan FP ne demek ve FP ürünü nedir gelin birlikte öğrenelim.

FP, Fiyat ve Performans kelimelerinin kısaltmasıdır. Ucuz fiyata, yüksek performans ve kalite verebilen ürünler için FP ya da F/P kısaltmaları kullanılır. Özellikle teknolojik ürünlerde ürünlerle ilgili forum sayfalarında ve incelemelerinde sıklıkla denk gelinebilir. Bir ürün için fiyat performans ürünü olduğu söyleniyorsa ürünün muadillerine göre daha ucuz ve daha yüksek performans sergilediği belirtiliyordur. Siz de böyle düşünebilirsiniz.

SJW Nedir? SJW Ne Demek?

Fiyat ve performans kelimelerinin kullanıldığı ürünler için elbette satın alınabilir olma konusunda farklılıklar olabilmektedir. Örneğin çoğu fiyat performans ürünü premium ürünler üreten markalar tarafından piyasaya sunulmaz. Ancak bazen bu premium seviye ürünlerle o kadar yüksek performans sağlanır ki, ürün fiyatını fazlasıyla hak eder hale gelebilir. Bu koşulda da ürünün fiyat performans ürünü olduğunu söylemek mümkündür.

Ancak elbette genel geçer olmasa da fp ne demek sorusuna yanıt vermek için, bu ürünlerin özelliklerini listelemeye çalışabiliriz:

  • Ürün, muadilleri ve rakipleriyle fiyatı açısından iyi rekabet eder. Çoğunlukla daha ucuz olur.
  • Bu ucuzluğuna karşılık kalitesinden ve performansından kayıp vermez.
  • Müşteri daha pahalıya, daha performanslı bir ürün alabileceğini biliyor olsa da, uygun fiyatla onu üzmeyecek bir ürün aldığı için mutlu olur.
  • Ürünler şirketler tarafından genellikle sürümden kazanma güdüsüyle piyasaya sürülür.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir