Anasayfa > Blog > FreeDOS Nedir? FreeDOS Bilgisayar Alınır mı?

FreeDOS Nedir? FreeDOS Bilgisayar Alınır mı?

Freedos son yıllarda hem masaüstü hem de notebook kategorisinde ucuz fiyatlarıyla öne çıkmakta. Peki nedir bu Freedos? Ne farkı vardır?

Freedos bilgisayarların normal bilgisayarlardan donanım olarak hiçbir farkı bulunmaz. Bilgisayar üreticilerinin işletim sistemi markalarıyla anlaşması bulunduğu için çoğu bilgisayarı satın aldığımızda içinde bir işletim sistemiyle gelirler. Elbette bu durum pc satın alımlarımızda fiyata da yansımaktadır. İşte Freedos burada gündeme gelir. Bilgisayar fiyatlarının özellikle ülkemizde vergiler ve dövizin durumu nedeniyle yükselmesiyle kullanıcılara Freedos seçenekli ürünler satılmaya başlandı. Bu ürünlerde Windows gibi herhangi bir işletim sistemi bulunmadığı için fiyatları da biraz daha uygun olmakta.

Bir müşteri bu bilgisayarı aldığında, aldığı gibi kullanamıyor. Öncelikle bir işletim sisteminin kurulumunu gerçekleştirmesi gerekiyor. Gerçi normal şartlarda içinde Windows 10 yüklü bir şekilde gelen bilgisayarlarda da önce driver güncelleme işlemlerini yapmak gerekiyor. Eğer bununla ilgili aklınızda soru işaretleri varsa aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Driver (Sürücü) Güncelleme İşlemi

Freedos Bilgisayar Alınır mı?

Elbette her müşterinin aklına ilk gelen sorulardan birisi bu soru oluyor. Sanki işletim sistemli bilgisayarları kullanmak daha güvenliymiş gibi bir algı mevcut. Halbuki firmalar orijinal bir servis paketi yüklemekten daha fazlasını yapmıyorlar. Fakat yine de eğer siz de bu güvenli limandan ayrılmayı istemeyenlerden birisiyseniz, Freedos bir üründen uzak durmanız gerekebilir. Yok eğer benim öyle tabularım yok diyorsanız, size söyleyebileceğimiz bir şeyler daha var.

Üreticiler anlaşmaları yaparken elbette orijinal olan bu Microsoft ürünlerini daha uygun fiyatlardan elde ediyorlar. Eğer fiyatta çok bir şey değiştirmiyorsa, gerçek bir windowsu çok uygun fiyatlardan elde edebiliyorsanız Freedos nedir sorusu da, alınıp alınmayacağı da sizin için çok önemli değil. Fakat bütçenizi biraz daha zorlamanızı gerektiriyorsa, birkaç yüz liraya sebep olacaksa seçenek oldukça makul diyebiliriz. Çünkü hem Linux gibi diğer işletim sistemlerinin kurulumu gerçekleştirerek bedava bir kullanım sağlayabilirsiniz, hem de Windows’u belki de firmanın sattığından daha uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Unutmayın, işletim sistemi bulunmayan bir pc satın almanın herhangi bir zararı yoktur, sadece ekstradan ufak bir uğraş gerektirir o kadar.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir Yorum

  1. Bazı yerlerde Retail key satıyorlar. Epttavm den 15₺ ya Windows 10 retail key almıştım Freedos bilgisayarıma windows kurup aktive etmiştim şu anlık sıkıntı çıkarmıyor. Yani bence Windows yüklü bilgisayar daha sağlıklı algısını yıkmak gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir