Anasayfa > Blog > Gamer Ne Demek?

Gamer Ne Demek?

Günlük hayatlarımızın bir parçası haline gelen video oyunları vesilesiyle kelime haznemize dâhil olan Gamer ne demek merak ediyor musunuz?

Gamer, video oyunlarıyla arası iyi olan oyuncu kişi anlamına gelir. Günümüzde teknolojinin ve bilişim alanlarının gelişmesi nedeniyle geçerli kültürlerden birisi olarak bilinmektedir. Özellikle genç yaştaki pek çok insan bu kültüre dâhildir. Bu nedenle de kültür oldukça sektörleşmiş, maddi yönüyle gelişmiştir. Artık sadece bilgisayar üreticileri ya da oyun geliştiricileri değil, giyim mağazaları ve yemek markaları dahi bu kültüre büyük önem vermekte. Hatta bu gruba yönelik neredeyse her teknoloji firmasının ürünleri ya da ürün grupları bulunmakta desek yalan olmaz.

Oyunlarda MVP Ne Demek?

Nasıl Gamer Olunur?

Gidip en yakın devlet dairesinden başvurunuzu ya… Şaka tabii ki, kendinizi bir kültüre yakın hissetmeniz dahi sizi o kültürün bir üyesi yapar. Gamer olmak için herhangi bir özel çaba göstermenize gerek bile yok. Eğer video oyunlarıyla aranız iyiyse kendinizi bu şekilde adlandırmanızda hiçbir sorun yok.

Bununla birlikte iyi bir gamer olmak, kültürü önde götürmek ve çevrenizde de bu şekilde anılmak istiyorsanız aşağıdaki özellikler tam size göre olabilir.

  • Oyun medyasını takip etmek.
  • Çeşitli topluluklara katılarak oyunlarla ilgili mizah içerikleri üretmek.
  • Teknolojiyi hayatlarımızın bir parçası yapmak.
  • Oyunları değerli görsek de sosyal hayatlarımızda da aktif olmayı unutmamak.

Umarız ki bu yazımız aklınızdaki “Gamer Ne Demek?” sorusunu çözmenizde size yardımcı olmuştur.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir