Anasayfa > Blog > Oyunlarda MVP Ne Demek?

Oyunlarda MVP Ne Demek?

Çevrimiçi oyunlarda karşımıza çıkmasına alıştığımız MVP Ne Demek merak ediyor musunuz? Gelin cevabı birlikte öğrenelim.

Video oyunlarında MVP, spor müsabakalarında olduğu gibi ‘Maçın Adamı’, ‘Maçın Yıldızı’ anlamlarında kullanılır ve açılımı en değerli oyuncu olan Most Valuable Player’dır. Tabii her oyunda olduğu gibi online oyunlarda da seçilirken çeşitli durumlar göz önünde bulundurulur. Ortak nokta olarak genellikle KDA durumunun göz önünde bulundurulduğunu ve rekabetçi oyunlarda yer alan bir kavram olduğunu söylemek mümkün.

KDA Nedir? KDA Ne Demek?

Algoritmanın oyunun sonuna geldiğimizde MVP seçmesine alışık olduğumuz oyunlar arasında CS:GO, LoL, Dota 2 gibi oyunlar yer alır. Her oyunda algoritma çeşitli unsurları kendi içerisinde değerlendirerek bir sonuca ulaşır. Örneğin bazı oyunlarda asist ya da oyun içi görevlerden alınan puanlar denkleme dahil edilmezken, bazı oyunlarda denklemin değerli birer parçaları olabilirler.

Aynı zamanda oyunlarda MVP Ne Demek sorusuna cevap ararken, diğer bir soruyu da yanıtsız bırakmak olmaz. MVP seçilmiş olmanın oyun içerisindeki imajınız dışında da katkılarını görmeniz mümkündür. Birçok oyun lig ve derecelendirme sistemini hazırlarken sıklıkla maçın adamı seçilen oyuncuları daha yüksek liglere yerleştirdiğini ön görmek hiç de zor değil. Bu oyunlardan birisi olan Valorant’ın rekabetçi sistemiyle ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtını aşağıdaki yazımızdan alabilirsiniz. Bol bol takım taşıdığınız oyunlar diliyoruz.

VALORANT Rank Sistemi

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir