Anasayfa > Oyun Haberleri > GTA Serisinin Klasik Üçlemesi Yenileniyor

GTA Serisinin Klasik Üçlemesi Yenileniyor

GTA serisinin klasik üçlemesi olarak görülen GTA 3, Vice City ve San Andreas, 2021 sonbaharında Remastered olarak çıkabilir.

GTA serisinin klasik üçlemesi olarak sayılan GTA 3, GTA Vice City ve GTA San Andreas’ın yeri her zaman bir ayrı olmuştur. Oyun endüstrisine damga vuran oyunlar olmasına ve bugün bile kaliteli oyunlar sayılmasına rağmen maalesef bu üçleme günümüz standartlarıyla grafikleri ve bazı mekanikleri açısından oldukça eski moda kalıyor. CJ, Big Smoke, Tommy Vercetti ve Claude gibi ikonik karakterlerin yer aldığı bu klasik üçleme şimdi ise Take Two Interactive’ın yaptığı açıklamaya göre birer Remaster alacak, üstelik çıkışı da çok uzak olmayabilir.

Frostpunk 2 Duyuruldu, İlk Fragman Paylaşıldı

Geçtiğimiz senelerde internette birçok kişi bu oyunlar için bir yenilemenin düzenleniyor olabileceği ile ilgili spekülasyonlarda bulunmuştu. Bu spekülasyonlar Rockstar ve Take Two Interactive’ın GTA Klasik modlarına gelen telif hakkı saldırılarıyla, ve bu saldırıların nedeninin “3 oyun şuan Remaster aşamasında” olmasıyla her şey biraz daha netleşmeye başladı. Rockstar’ın Kotaku’ya açıkladığı bilgilere göre klasik üçlemenin Remaster’ları 2021 sonbaharının sonunda oyuncularla buluşacak.

Genel olarak grafiklerin modernleştirilmesine dayanan bu yenileme klasik hissiyata olabildiğince yakın kalmaya çalışacak. Arayüze genel itibariyle dokunulmayacak, ancak bazı ayrıntılar oyunun geri kalanıyla örtüşmesi için düzenlenecek. Oynanış için herhangi bir bilgi verilmese de yapımcıların ortak fikri söylendiğine göre yine “klasik GTA hissiyatına yakın kalmak” olacak.

Tüm platformlar ve hatta mobil için bile çıkması planlanan üçleme için daha resmi bir açıklama bulunmuyor. COVID-19 sebebiyle yavaşlayan endüstrinin kurbanı olan bir proje olması nedeniyle planlanan zamanın ötesine düşmesi oldukça mümkün. Aynı zamanda tıpkı GTA 5’te de gördüğümüz gibi üçlemenin ilk önce konsollar için, sonrasında PC için çıkış yapması planlanıyor. Bu geç çıkışın aynı zamanda Nintendo Switch’i de etkileyeceği söyleniyor.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir