Anasayfa > Blog > Helltaker İncelemesi – Steam’de Bedava Oyunlar

Helltaker İncelemesi – Steam’de Bedava Oyunlar

Zebani kızlardan harem kurmak isteyen delikanlı çoktur. Ancak bunlardan yürek yemiş bir tanesi, gerçekten cehenneme giderse ne olur? Helltaker!

Steam’de bilgisayarı kasmayan bedava oyun arayışında olanlara ilaç gibi çerezlik bir oyun incelemesiyle karşınızdayız. Puzzle ve anime sevenlerin ilgisini çekecek Helltaker, ambiyansı ve espri anlayışıyla göz dolduruyor.

Helltaker’ın Konusu

Helltaker’ın konusu oldukça eğlenceli. Zebanilerden harem kurmak isteyen bir adamı oynuyoruz. Cehenneme gidip puzzleları çözerek, harem üyelerimizi topluyoruz. Oyunda hikayesi anlatıcısı Şeytan’ın kendisi. Zebani kızlar bulmacaları çözdükten sonra bize birkaç soru soruyorlar. Soruları de doğru cevaplarsak, bir sonraki seviyeye geçiyoruz. Zebanilere zaman zaman kahve, zaman zamansa çikolatalı krep teklif ediyoruz. Bazen daha fazlası gerekiyor. Haremi kurmayı başaranları ise eğlenceli bir epilog bekliyor.

Level Dizaynı

Helltaker level dizaynı olarak biraz üzücü bir oyun. Leveller iki elin parmakları kadar ve oldukça zorlar. Tutorial benzeri bir şey olmadığı için, ilk levelde el yormadıyla çözüyoruz oyunu. Oyunda yapabileceğiniz hamleler sınırlı. Hamle sayısını aşarsanız levele yeniden başlıyorsunuz. Bulamacalardaki engeller çeşit olarak sınırlı, ancak level sayısı da dokuz olduğu için bir sorun teşkil etmiyor.

Bulmacalar zorlayıcı, ancak geliştirici hikayeye odaklanmak istemiş olacak ki, istediğiniz leveli istediğiniz zaman oynayabiliyorsunuz. Bunun yanında, sebat edip, “Hayır, illa ki geçeceğim!” diyen arkadaşlar için, Steam komünitesinde İngilizcesi basit bir Helltaker Oynanış Klavuzu bulunuyor. Klavuzda başarımları nasıl kazanacağınız da ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Son levelde bizi boss fight demeye utandığım başka bir dinamik puzzle bizi bekliyor. Ben dördüncü etabında bıraktım. Zorluğu eğlencesini götürdü.

Ambiyans ve Müzik

Ambiyans ve müzik olarak oyun gayet başarılı. Heavy metal tarzda, oyuna yakışan ve rahatsız etmeyen bir loop var. Zaten oyunu yarım saat ve bir saat arası bir sürede bitirebilirsiniz. Bu anlamda yeterli. Ancak hikaye göz önüne alınırsa, Kenan Doğulu’dan “Kandırdım” da iş görebilirmiş. İş bu espriyi oyunu anlattığım kardeşimden çaldım.

Oyunun grafikleri ise, konusu ve espri anlayışı kadar güzel. Gerek leveller, gerekse anime tarzında çizilmiş çok ama çok başarılı cutsceneler bu oyunu özel kılan şeylerden biri. Çizim tarzı olarak bana Soul Eater‘ı hatırlattı diyebilirim. Bulmaca levellerinin çizim tarzının ise sanırım herkeste uyandıracağı izlenim Samuray Jack olacaktır.

Oynamaya Değer Mi?

Bu soruya cevabım kesinlikle evet. Çerezlik, hızlı biten, estetik kalitesi yüksek ve bedava bir oyun her güzel bir akşamın kahramanı olur. Sistem gereksinimleri ve boyutu küçük. Hem klavye hem de oyun kolu kullanabilirsiniz. Ben oyunun çoğunu gamepad ile oynadım, bir sıkıntı yaşamadım.

Oyuna son puanım 85/100.

 

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir